Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ρωσία: Αυτόματο μηχάνημα αγοράς likes και ακολούθων στα social media.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι τρόποι άμεσης πρόσβασης σε αυτά επεκτείνονται διαρκώς στην Ρωσία, ακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη. 

Στη στάση του μετρό της Μόσχας «Αχότνι ριάντ», έκανε την εμφάνιση του ένα αυτόματο μηχάνημα, από το οποίο οι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Instagram και το Vkontakte, μπορούν να αγοράσουν έναντι κάποιου χρηματικού ποσού Likes και ακόλουθους ή φίλους, όπως ανακοινώνουν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
Στα εμπορικά κέντρα της Μόσχα , όπως επισημαίνει το Ria Novosti υπήρχαν και παλαιότερα παρόμοια αυτόματα μηχανήματα στα οποία μπορούσε κάποιος να εκτυπώσει μόνο φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να μπορεί να αγοράσει Likes και ακολούθους ή φίλους. 
Στο συγκεκριμένο μηχάνημα οι 100 συνδρομητές -bots στοιχίζουν 100 ρούβλια (περίπου 1,5 ευρώ) ενώ τα 100 Like 50 ρούβλια(0,75 λεπτά). Ωστόσο οι χρήστες που διαπίστωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν διευκρινίζουν αν όντως λειτουργεί ή πρόκειται για ένα διαφημιστικό τέχνασμα που έχει στόχο να προκαλέσει την προσοχή.

Πηγή: govastileto.gr