Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ...

Ονειρο ήταν και πάει η επέκταση του δικτύου του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κορωπί μέχρι το Λαύριο!

Το αίτημα του υπουργείου Μεταφορών για ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», τελικά δεν είχε ευτυχή κατάληξη, με αποτέλεσμα το σχετικό σχέδιο να βρίσκεται και πάλι στον αέρα. 

Συγκεκριμένα, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ευγενία Φωτονιάτα μόλις προχτές απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης της πράξης «Κατασκευή της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής από τον κόμβο Κορωπίου έως τον τερματικό σταθμό του Λιμένα Λαυρίου».

Μαζί απέρριψε και την αίτηση χρηματοδότησης των μελετών ωρίμασης του έργου που απαιτούσαν συνολική χρηματοδότηση (δημόσια δαπάνη) ύψους 1.054.000 ευρώ.«Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο πρώτο στάδιο που αφορούσε τον έλεγχο πληρότητας και επιλεξιμότητάς της διότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων και ΕΣΠΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Φωτονιάτα. 

Κατόπιν τούτου, «η πράξη δεν δύναται να χρηματοδοτηθεί», προστίθεται στην ίδια απόφαση, που βάζει για άλλη μια φορά τέλος στο πολυθρύλητο σιδηροδρομικό έργο.

Πηγή: tanea.gr