Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Θα επανέλθει το εισιτήριο μετ' επιστροφής από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Θα επανέλθει το εισιτήριο μετ' επιστροφήςΣύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έγγραφο που μεταβιβάστηκε στην Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση η απόσυρση των υποδειγμάτων εισιτηρίων μετ' επιστροφής τα οποία εκδίδονται επί των αμαξοστοιχιών είναι προσωρινό μέτρο, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος εισιτηρίου θα υποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό, με νέο τίτλο ασφαλέστερο έναντι παραποιήσεων και αποτελεσματικά ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κατά συνέπεια δεν θα αποκλείονται πλέον οι επιβάτες από την έκπτωση μετ' επιστροφής με την εφαρμογή του νέου αυτού τύπου εισιτηρίου και θα είναι και πάλι δυνατή η εξυπηρέτηση τους με έκδοση εισιτηρίων με επιστροφή επί της αμαξοστοιχίας, ειδικώς στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από σταθμούς.

Μέχρι πρότινος οι συνοδοί των αμαξοστοιχιών είχαν τη δυνατότητα να εκδίδουν εισιτήρια μετ' επιστροφής, κάτι το οποίο παρείχε μεγάλη ευκολία στους επιβάτες. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν εκδοτήρια σε όλους τους σταθμούς του δικτύου και όπου υπάρχουν δεν είναι όλες τις ώρες ανοιχτά, ο επιβάτης μπορούσε να ταξιδέψει προς και από τον σταθμό που επιθυμούσε με εισιτήριο που θα έβρισκε μέσα στο τρένο και επιπλέον με έκπτωση του 2ου εισιτηρίου του μετ' επιστροφής που δικαιούνταν.

Με πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η έκδοση εισιτηρίων μετ' επιστροφής θα γίνεται πλέον μόνο από τα κατά τόπους εκδοτήρια, όπου όμως σε περίπτωση που ο επιβάτης που κατοικεί σε κάποιο χωριό που ο σταθμός δε διαθέτει εκδοτήριο, θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει 2 εισιτήρια με κανονική τιμή, χωρίς την μετ' επιστροφής έκπτωση που δικαιούται.

Συντάκτης: Αντωνόπουλος Γιώργος
Πηγή: dikaiologitika.gr