Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Χωρίς κλιματισμό, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η αμαξοστοιχία Λάρισα-Βόλος.

Ή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αποφασίσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να μετατρέψει τις αμαξοστοιχίες της σε... θερμοκήπια, ή για μία ακόμη φορά παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε συνδυασμό με αδράνεια από την πλευρά των στελεχών της. Αυτές είναι οι μόνες πιθανές εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν για το ότι τις τελευταίες ημέρες, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, η αμαξοστοιχία που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρισα-Βόλος και αντίστροφα, δεν διαθέτει κλιματισμό!

Εκατοντάδες επιβάτες τις τελευταίες ημέρες λοιπόν έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αποπνικτική ζέστη που επικρατεί εντός των βαγονιών, τη στιγμή που σ- αυτούς περιλαμβάνονται άτομα ηλικιωμένα, παιδιά, και με προβλήματα υγείας, που καθιστούν απαγορευτική τη μετακίνησή τους υπό τέτοιες συνθήκες.

Ωστόσο παρά τις διαμαρτυρίες σε ελεγκτές εισιτηρίων και σταθάρχες, όλοι αρνούνται να δώσουν απαντήσεις, παραπέμποντας τους παραπονούμενους στην... Αθήνα, για να εκφράσουν τις ενστάσεις τους για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν.

Όσον αφορά την εναλλακτική πηγή δροσιάς; Απλά οι επιβάτες ανοίγουν τα μικροσκοπικά παράθυρα των βαγονιών (ελάχιστα σε σχέση με το σύνολό τους, καθώς δεν ανοίγουν όλα) και περιμένουν τον εξωτερικό αέρα να απαλύνει λίγο την κατάσταση, όσο όμως η αμαξοστοιχία κινείται. Όμως αν συνυπολογίσει κανείς τις καθυστερήσεις της εκτέλεσης των δρομολογίων (σχεδόν μισή ώρα περιμένουν οι επιβάτες εντός των βαγονιών σε κάποια από τα απογευματινά δρομολόγια), τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι η κατάσταση γίνεται πραγματικά ανυπόφορη.

Απαντήσεις δεν δίνονται, τουλάχιστον από τα τοπικά στελέχη του σιδηρόδρομου. Λύσεις τουλάχιστον θα δοθούν;

Συντάκτης: Χρυσόστομος Τρίμμης
Πηγή: thessaliatv.gr