Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Στις 28-29 Ιουνίου το φόρουμ «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές».

Στις 28-29 Ιουνίου διοργανώνεται το αναπτυξιακό φόρουμ «Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές» με πρωτοβουλία του Ομίλου ΟΣΕ στις 28-29 Ιουνίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Divani Caravel), σε συνεργασία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου φορέων, εταιρειών και επενδυτών.

Στόχος του θεματικού συνεδρίου, είναι, σε μία ιδιαίτερα αποφασιστική καμπή για τη συνολικότερη ενίσχυση του σιδηροδρόμου και τη σταδιακή μετατροπή του σε βασικό πυλώνα της εθνικής στρατηγικής συνδυασμένων μεταφορών, να συνεισφέρει στην κατάθεση χρήσιμων σκέψεων και προτάσεων, σχετικά:

Πρώτον, με τα ήδη προγραμματιζόμενα, αλλά και συνολικότερα με τα νέα έργα υποδομής που αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές αλλά και τη λειτουργία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Δεύτερον, με τη συμβολή του στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών εμπορευματικών μεταφορών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των βιομηχανικών περιοχών.

Τρίτον, με την εξέλιξη των επενδύσεων στον τομέα των εμπορευματικών κέντρων και συνολικότερα στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Τέταρτον, με τις προϋποθέσεις εξασφάλισης των πλέων ασφαλών συνθηκών σιδηροδρομικής μεταφοράς.

Πέμπτον, με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτικά μέσα για έργα και επενδύσεις.

Έκτον, με την καλύτερη αξιοποίηση της ενεργειακής διάστασης του σιδηροδρόμου.

Έβδομον, με τις αλλαγές που επιφέρει στη σιδηροδρομική αγορά το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο με στόχο την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς και τη διασφάλιση χρήσιμης ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας για την ενίσχυση της.

Πηγή: insider.gr