Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Siemens: Σχεδιάζει την εξαγορά της HaCon.

Siemens: Σχεδιάζει την εξαγορά της HaCon - Κεντρική ΕικόναΗ Siemens σχεδιάζει να εξαγοράσει τη HaCon, μια εταιρεία με έδρα το Ανόβερο της Γερμανίας. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας.
Εν αναμονή της έγκρισης των αντιμονοπωλιακών αρχών, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2017.

Η HaCon είναι ένας κορυφαίος διεθνής πάροχος συστημάτων σχεδιασμού, προγραμματισμού και πληροφορικής για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις συγκοινωνίες και τη διακίνηση εμπορευμάτων. Η εταιρεία είναι επιτυχημένος παίκτης στον κλάδο των συγκοινωνιών για 30 χρόνια. Το λογισμικό προγραμματισμού ταξιδίων της HaCon χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες και αποτελεί το κεντρικό σημείο των συστημάτων πληροφοριών ταξιδίων που λειτουργούν σε περισσότερες από 100 εταιρείες και συνδέσμους μεταφορών.

«Η εξαγορά της HaCon θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε σε μια εντελώς νέα επιχειρηματική περιοχή, που συμπληρώνει το σημερινό μας χαρτοφυλάκιο, επεκτείνοντάς το έτσι ώστε να περιλαμβάνει τη δυνατότητα προγραμματισμού με χρονοδιάγραμμα, καθώς και τη δυνατότητα προγραμματισμού του ταξιδιού από τους επιβάτες», δήλωσε ο Jochen Eickholt, Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Siemens. «Με αυτή την κίνηση, εφαρμόζουμε αυστηρά τη στρατηγική μας για την ψηφιοποίηση και ανοίγουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την εταιρεία μας, σε συνάρτηση με την αλυσίδα αξιών των πελατών μας», προσέθεσε.

«Μαζί με έναν ισχυρό εταίρο όπως η Siemens AG, θα είμαστε ακόμα καλύτερα εξοπλισμένοι για να οδηγήσουμε ειδικά στην παγκόσμια αγορά το λογισμικό για τις συγκοινωνίες», δήλωσε ο Michael Frankenberg, Διευθύνων Σύμβουλος της HaCon.

Η Siemens είναι ήδη κορυφαίος πάροχος αυτοματισμού σιδηροδρόμων, προσφέροντας συστήματα που περιλαμβάνουν και φθάνουν μέχρι την πλήρη λειτουργία χωρίς οδηγό. Ηγέτης στις λύσεις οδικών συγκοινωνιών επίσης, η Siemens σχεδιάζει να επεκτείνει τις διατροπικές ψηφιακές παροχές της με την εξαγορά της HaCon. Μαζί με τη HaCon, η Siemens θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τους διαχειριστές σιδηροδρομικών υποδομών και τις εταιρείες δημόσιων μεταφορών ως προμηθευτής καινοτόμων λύσεων λογισμικού – που έχει τη δυνατότητα να τις παρέχει από μία πηγή - για το σχεδιασμό αμαξοστοιχιών και διαδρομών, πληροφοριακών συστημάτων με χρονοδιαγράμματα, συστημάτων αιχμής για πληρωμές και διατροπικές πλατφόρμες συγκοινωνιών. Επιπλέον, οι εφαρμογές (apps) που χρησιμοποιούνται στις κινητές συσκευές των επιβατών θα βελτιώσουν τον προγραμματισμό ταξιδιών, τη διαφάνεια και επομένως την αποδοχή.

Πηγή: businessnews.gr