Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τα τρένα… σφυρίζουν στην Ιταλία.

ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ REGGIO CALABRIA ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ CROTONE

-Αναχωρεί σήμερα η αποστολή για την πανευρωπαϊκή συνάντηση σιδηροδρομικών -Μαύρα περιβραχιόνια και ενός λεπτού σιγή γι’ αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στο Άδενδρο
Τα τρένα θα…σφυρίζουν από σήμερα στη γειτονική Ιταλία, όπου θα διεξαχθεί το 22ο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου σιδηροδρομικών και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη θεσσαλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα από τον χώρο
του πολιτιστικού κέντρου σιδηροδρομικών Λάρισας, οι Λαρισαίοι σιδηροδρομικοί θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το Reggio Calabria στην πόλη Crotone της Νότιας Ιταλίας, όπου θα συμμετάσχουν στη γιορτή αυτή, εκπροσωπώντας όχι μόνο την πόλη μας, αλλά και τη χώρα μας. Το τουρνουά έχει καθιερωθεί τα τελευταία 22 χρόνια, ως μια πανευρωπαϊκή συνάντηση σιδηροδρομικών, όπου εκτός από το ποδόσφαιρο, δίνεται η δυνατότητα της ανάπτυξης συναδελφικών, φιλικών, και αλληλέγγυων σχέσεων, με τους συναδέλφους, άλλων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων.

Διεξάγεται δε κάθε φορά σε διαφορετική πόλη, πέρυσι το είχε διοργανώσει η Λάρισα στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπου περίπου 300 Ευρωπαίοι σιδηροδρομικοί απόλαυσαν εκτός από το ποδόσφαιρο, τις ομορφιές της θάλασσας και του βουνού των θεών του Ολύμπου, δίνοντας ζωή αλλά και οικονομική ανάσα στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας, μηχανοδηγός κ. Μάνθος Γιάννης, ηγείται της αποστολής στην οποία εκτός από τους ποδοσφαιριστές, πλαισιώνουν και άλλοι συνάδελφοί τους.

Οι Λαρισαίοι σιδηροδρομικοί ευελπιστούν να διακριθούν και πάλι, αφού έχουν ενισχυθεί με συναδέλφους από Λαμία και Θεσσαλονίκη και το ρόστερ της ομάδας έχει ως εξής:

Βενετόπουλος Κώστας τερματοφύλακας, Γκόγκος Δημήτριος αρχηγός, Σούκος Παναγιώτης, Χανής Γιώργος, Μαβίδης Χρόνης, Ηλιόπουλος Γιώργος, Στεργίου Θύμιος, Σερπάνος Δημήτρης, Λάλος Ανδρέας,

Λάλος Βαγγέλης, Λάπας Νίκος, Λάπας Γιάννης, Σταυρόπουλος Δημήτρης, Παπαγεωργίου Κώστας, Θεοδοσιάδης Κώστας, Κλειτσινίκος Βασίλης, Μιχόπουλος Κώστας, Παρασκευόπουλος Σάκης και Πάτρας Γιάννης.

-Την ομάδα θα κοουτσάρει και θα ενισχύσει και ποδοσφαιρικά ο Μιχάλης Μάλαμας. Ο Τάκης Αγραφιώτης θα επιμεληθεί του φωτογραφικού ρεπορτάζ, και ο Γκουτζαμάνης Κώστας θα είναι ο φροντιστής της ομάδας.

Στην αποστολή συμμετέχουν και οι Χαχάμης Αντώνης μέλος του Δ.Σ. του Π.Κ.Σ.Λ, οι Κάτσαρης Γιάννης και Σκουτέλας Κώστας μέλη της Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ. και Τζάρτζας Δημήτρης.

Υπεύθυνος της οργάνωσης και της αποστολής είναι ο παλαίμαχος Νίκος Αποστολίδης συνταξιούχος μηχανοδηγός μέλος του Π.Κ.Σ.Λ.

Εκτός από την ελληνική ομάδα συμμετέχουν άλλες 9 ομάδες από Ελβετία (1), Ουγγαρία(2). Γαλλία(1), Ιταλία(3), Δανία(1), και Αυστρία(1).

Το Π.Κ.Σ. Λάρισας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο γραφείο δημοσίων σχέσεων του Δήμου Λάρισας για το έντυπο υλικό τουριστικής προβολής της πόλης μας, που θα δοθεί στις άλλες αποστολές.

Επίσης ευχαριστεί τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πετράκη Κωνσταντίνο, τον συμπολίτη μας αντιπρόεδρο του ΟΣΕ κ. Κιούση Κωνσταντίνο, τον δ. σύμβουλο της ΕΔΙΣΥ κ. Αναγνωστόπουλο Γιώργο, τον δ. σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Σχίζα Αθανάσιο και το προεδρείο της Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Η Λάρισα πάντα έχει μια αξιοπρεπή παρουσία σε αυτό το τουρνουά, έγινε η κατάλληλη προετοιμασία και οι υπεύθυνοι αισιοδοξούν πως όλα θα πάνε καλά, καθώς αυτό που μετρά περισσότερο είναι η συμμετοχή και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, με τους συναδέλφους τους Ευρωπαίους σιδηροδρομικούς.

Σε δηλώσεις τους που έκαναν οι Λαρισαίοι σιδηροδρομικοί στο…σπίτι τους, τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ιωάννης Μάνθος(Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας): «Συνεχίζουμε το έργο μας και θα πάμε το ταξίδι μας προς την Ιταλία, από 28 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γίνεται συνάντηση σιδηροδρομικών πόλεων και παίζουμε ποδόσφαιρο. Οι εκδρομές γίνονται και με πολιτιστικά στοιχεία, διότι ο «βασιλιάς των σπορ» δίνει ευκαιρίες για να αναπτυχθούν οι καλύτερες δυνατές σχέσεις, με συναδέλφους μας.

Φέτος το κλίμα για εμάς είναι βαρύ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Θα παίξουμε γι’ αυτούς τους συναδέλφους και τον επιβάτη οδηγό οι οποίοι χάθηκαν στο συγκεκριμένο δυστύχημα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ θα φοράμε και μαύρα περιβραχιόνια.

Το συναίσθημα που μας ενώνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνιζόμαστε δεν θέλουμε να το εγκαταλείψουμε.

Βρισκόμαστε κάθε χρόνο με συναδέλφους από άλλες πόλεις και πέρυσι είχαμε διοργανώσει εμείς το τουρνουά στην Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπου είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και αποσπάσαμε τα πλέον κολακευτικά σχόλια. Φέτος πάμε στο Κροτόνε της Ιταλίας και ευελπιστούμε πως στο ταξίδι μας αυτό θα εκπροσωπήσουμε επάξια την πόλη μας αλλά και την χώρα μας» και πρόσθεσε: «Το Πολιτιστικό Κέντρο των Σιδηροδρομικών της Λάρισας είναι το μόνο που συμμετέχει και εκπροσωπεί κατά κάποιον τρόπο, τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε και την αμέριστη βοήθεια των διοικήσεων του ΟΣΕ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, τις ΕΔΙΣΥ. Παράλληλα θα θέλαμε εκ των προτέρων να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, για τα αναμνηστικά και το τουριστικό υλικό που μας έχουν δώσει για την περιοχή και το οποίο θα διανεμηθεί στις αντιπροσωπίες των συνοδών των άλλων χωρών και θα γνωρίσουνε την πόλη μας και όλες τις ομορφιές του νομού Λάρισας».

Νίκος Αποστολίδης(Μέλος της Λέσχης): «Το τουρνουά αυτό γίνεται εδώ και 22 χρόνια, την πρώτη συμμετοχή είχαμε το 1993 στην Ουγγαρία και μετά το 1995 κάθε χρόνο που γίνεται, συμμετέχουμε ανελλιπώς, εκτός από μια-δυο φορές που αδυνατούσαμε να πάμε.

Εμείς από την αρχή έχουμε αναλάβει το τουρνουά πέντε φορές, η δε τελευταία χαρακτηρίζεται ως πολύ μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία, γιατί δώσαμε και έμφαση στην περιοχή.

Δείξαμε τις παραλίες μας και τις ομορφιές του Ολύμπου, δώσαμε οικονομική ανάσα στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και όλοι οι ξένοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιμένουμε οι φίλοι μας Ιταλοί να ανταποδώσουνε τη φιλοξενία μας στο Κροτόνε όπου εκεί όπως γνωρίζετε το ελληνικό στοιχείο είναι ζωντανό από αρχαιοτάτων χρόνων.

Μέχρι και ελληνικά τραγούδια θα ακούσουμε, θα χορέψουμε και θα απολαύσουμε την μια εβδομάδα που θα είμαστε στην Ιταλία.

Δεν έχουν λοιπόν σημασία μόνο οι αγώνες, στο ποδόσφαιρο αναπτύσσονται σχέσεις φιλίας, αλληλεγγύης, ανταλλαγής φιλοξενίας και όλα αυτά τα πράγματα συμβάλλουν ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό σιδηροδρομικό κλίμα, σε όλες αυτές τις συναντήσεις».

Αντώνης Χαχάμης(Μέλος της διοίκησης): «Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, η διοίκηση της Λέσχης Πολιτισμού Σιδηροδρομικών Λάρισας προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή αυτή την παράδοση που καθιερώσανε οι προηγούμενες διοικήσεις και γι’ αυτό πάμε στην Ιταλία, ανοίγουμε καινούργιους διαύλους επικοινωνίας, προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παλιούς και ευελπιστούμε πως θα μπορούμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Συντάκτης: Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας
Πηγή: eleftheria.gr