Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ελπίδες να λήξει αύριο η επίσχεση στον ΟΑΣΘ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΣΘΌλα δείχνουν ότι το δημόσιο θα καταβάλλει το ποσό που απαιτείται για τη μισθοδοσία Μαρτίου-Απριλίου και μέρους του δώρου που οφείλονται στους εργαζομένους

Αυξάνονται οι πιθανότητες να λήξει αύριο η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ καθώς μπορεί η διοίκηση του Οργανισμού να μην κατάφερε να εξασφαλίσει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο φαίνεται ότι εξασφάλισε την καταβολή του ποσού που απαιτείται για την επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους από το υπουργείο Μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, παρά το ναυάγιο στην προσπάθεια δανειοδότησης με ενέχυρο την απόφαση της διαιτησίας, της 8ης Μαΐου, με την οποία επιδικάστηκαν υπέρ του οργανισμού 4,6 εκ. ευρώ, τα χρήματα φαίνεται ότι τελικά θα καταβληθούν από το δημόσιο το οποίο με την έγκριση Σπίρτζη θα προκαταβάλει και την επιχορήγηση του δημοσίου ύψους 1,79 εκ. ευρώ.

Αν αυτό συμβεί τότε συγκεντρώνεται ποσό που καλύπτει τη μισθοδοσία Μαρτίου-Απριλίου και μέρους του δώρου που οφείλονται στους εργαζομένους πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την αναστολή της επίσχεσης και την επιστροφή των αστικών στους δρόμους της πόλης.

Παρέμβαση Τζιτζικώστα

Τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, ότι εντός της ημέρας, ή το αργότερο μέχρι αύριο, θα έχει προχωρήσει η έγκριση εκταμίευσης των απαιτούμενων ποσών για την πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η πίστωσή τους στον οργανισμό, μεταφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά του Υπουργείου, ώστε να αρθούν οι λόγοι της κινητοποίησης των εργαζομένων και να πάψει η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη και απηύθυνε νέα έκκληση να ανασταλούν αμέσως οι κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μισθοί… Ζιμπάμπουε

Πάντως εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο της διοίκησης του ΟΑΣΘ, που πρόκειται να κατατεθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στον αρμόδιο υπουργό και αφορά μεταξύ άλλων και σε μειώσεις 29% του μισθού των εργαζομένων στον Οργανισμό σημείωσε: «Δεν ξέρουμε για κανένα σχέδιο. Δεν μας έχουν παρουσιάσει τίποτα. Πάντως, το να δουλεύουμε και να παίρνουμε ψίχουλα, παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν συμβαίνουν ούτε στην Ζιμπάμπουε».

Πηγή: makthes.gr