Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΗΠΑ: Μαχαιρώματα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτλαντ.

 Δύο άνδρες μαχαιρώθηκαν θανάσιμα επειδή υπερασπίστηκαν δύο μουσουλμάνες

Πανικός επικράτησε την Παρασκευή στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, όταν δύο άνδρες τραυματίστηκαν θανάσιμα στην προσπάθειά τους να σταματήσουν έναν άνδρα που παρενοχλούσε δύο μουσουλμάνες.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, τον ιερό μήνα του Ισλάμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Το ρολόι έδειχνε 4:30 μ.μ. όταν ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει συνθήματα μίσους κατά δύο γυναικών, η μια εκ των οποίων φορούσε ισλαμική μαντίλα, στο σταθμό του Χόλιγουντ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Άμεσα, τρεις άνδρες που βρίσκονταν στο σημείο παρενέβησαν διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά του και ο δράστης τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Το ένα άτομο άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου ενώ ο δεύτερος άνδρας πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο τρίτος άνδρας είναι καλά στην υγεία του αν και έχει τραυματιστεί. 







Στο σημείο αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό έφτασε και η αστυνομία και συνέλαβε τον ένοπλο ωστόσο οι γυναίκες πρόλαβαν και έφυγαν από τη σκηνή του εγκλήματος πριν φτάσουν οι άνδρες ασφαλείας.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και το όνομα του δράστη. Πρόκειται για τον Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν.




Πηγή: cnn.gr