Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επιστολή απέστειλε το Σωματείο «Λαρισαϊκός» στην διοίκηση του ΟΣΕ.

Με επιστολή που απέστειλε στην διοίκηση του ΟΣΕ, την οποία κοινοποίησε και σε υπηρεσίες του Οργανισμού, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών "Λαρισαϊκός" ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που αφορά την περικοπή 25% του μισθού των  εργαζομένων. 


Στην επιστολή της η διοίκηση του σωματείου αναφέρει:

"Από τις 17/1/2017 ξεκίνησαν να κατατίθενται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγές με τις οποίες έχει προσφύγει το σωματείο μας για την αντισυνταγματική περικοπή του δεύτερου 25%. Η δικηγόρος του σωματείου μας, μας ενημέρωσε για τηλεφωνική πρόταση που δέχθηκε από την δικηγόρο του ΟΣΕ για αναβολή της δίκης, λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων των αγωγών από εσάς. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο ΟΣΕ το 2015 με έγγραφο του στο Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων ενημέρωσε τον Υπουργό για το ακριβές κόστος. Τα οικονομικά στοιχεία που το σωματείο μας μάζεψε σε πέντε ημέρες είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες του οργανισμού να μην τα έχουν μαζέψει πέντε μήνες πριν την δίκη όταν σας κοινοποιήθηκαν οι αγωγές. Άρα για εμάς ότι δεν έχει τα οικονομικά στοιχεία είναι δικαιολογία.

Όπως γνωρίζετε τόσο η ομοσπονδία όσο και το σωματείο μας στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε, είχατε δεσμευτεί ότι όταν θα υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση θα προχωρήσει η υλοποίηση για όλους τους εργαζόμενους. Σήμερα για την αντισυνταγματικότητα της υλοποίησης της διάταξης υπάρχει απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Οι συνάδελφοι μας δεν διεκδικούν τίποτα περισσότερο και δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα λιγότερο από αυτό που μας ανήκει και που παράνομα κόπηκε. 

Θεωρούμε ότι με την τακτική σας αυτή μεταβιβάζετε στο μέλλον ένα δεδικασμένο δικαίωμα μας, ενέργεια που για εμάς είναι εχθρική πράξη. Θα προχωρήσουμε σε ενημέρωση των μελών μας και θα κινηθούμε τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά". 



         
ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                             ΝΙΚ.ΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ                                     ΒΑΣ. ΒΕΛΑΩΡΑΣ