Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Πάτρα: Παράπονα για την μεταφορά από τη στάση του προαστιακού στο Πανεπιστήμιο.

Τη διαμαρτυρία του για την μεταφορά των επιβατών του προαστιακού από την στάση του Καστελόκαμπου στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπό αντίξοες συνθήκες εκφράζει αναγνώστης του pelop.gr και της «Π».

Η διαμαρτυρία στάλθηκε ηλεκτρονικά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα στοιχεία του πολίτη βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.
Στο μήνυμα που έστειλε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και το οποίο έθεσε στην διάθεση της «Π», ενημέρωσε και κατήγγειλε ταυτόχρονα ότι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού γίνεται με δυσχέρεια. Η πληροφόρηση του συμπολίτη είναι ότι δεν χρησιμοποιείται ο συμφωνημένος αριθμός λεωφορείων για τη μεταφορά των επιβατών.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα παιδιά μας στο Πανεπιστήμιο στοιβαγμένα και όρθια σαν ζώα, αφού υπερβαίνει κατά πολύ το επιτρεπτό όριο που οφείλει να μεταφέρει κάθε λεωφορείο» υποστηρίζει ο αναγνώστης και εκτιμά ότι οι συνθήκες μεταβάλλονται προς το καλύτερο όταν ασκείται εντατικότερος έλεγχος από την Τροχαία. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όπως λέει, μένουν στον δρόμο φοιτητές και κόσμος που θέλει να μεταβεί στο Πανεπιστήμιο ή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Οταν ο αριθμός των λεωφορείων δεν επαρκεί και γίνονται περισσότερα δρομολόγια, αλλά με λιγότερο κόσμο, «δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους φοιτητές -οι οποίοι βρίσκονται στις σχολές τους με μεγάλη καθυστέρηση- και δημιουργείται επιπλέον πρόβλημα με τις υποχρεωτικές ώρες των εργαστηρίων, κινδυνεύοντας να χάσουν το έτος τους».
Ο συμπολίτης υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στις 16.05.2017, στις 9.00 το πρωί και στις 19.05.2017 την ίδια ώρα (στα ίδια δρομολόγια).
Ζήτησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εξετάσει αν τηρείται η συμφωνία της εταιρείας με τον ανάδοχο της μεταφοράς των επιβατών με λεωφορεία, έτσι ώστε αυτοί να μετακινούνται με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμά ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να ενεργήσει αναλόγως. Ο συμπολίτης περιμένει την απάντηση της εταιρείας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ 
Πηγή: pelop.gr