Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΔΑΚΕ αποχαιρετά τον Ιδρυτή της…

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντινος ΜητσοτακηςΑντίο στον Άνθρωπο που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: 99 χρόνια ζωής – 99 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε πλήρης ημερών αλλά κυρίως πλήρης ΕΡΓΩΝ με μοναδικό γνώμονα και κοινό παρονομαστή την εμπέδωση της Δημοκρατίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής της πορείας, την αέναη μάχη κατά του λαϊκισμού, την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, τη βιώσιμη ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Στην πρώτη γραμμή του ένοπλου αγώνα ενάντια στη γερμανική εισβολή και κατοχή, πρωταγωνιστής στις πολιτικές διεργασίες με σημαντικές πρωτοβουλίες για τη συνεννόηση των αντιστασιακών δυνάμεων, υπεύθυνη και καινοτόμα κοινοβουλευτική φωνή για την οικοδόμηση του μεταπολεμικού κράτους και την αποτροπή του κινδύνου συνταγματικής εκτροπής.
Κεντρικό αντιστασιακό ρόλο απέναντι στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, Υπουργός Συντονισμού την κρίσιμη τριετία πριν την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και Υπουργός Εξωτερικών στην επανένταξη της Ελλάδος στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
Πρόεδρος της Ν.Δ. και επικεφαλής της προσπάθειας αποδόμησης του εθνικά καταστροφικού λαϊκίστικου αφηγήματος του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, στρατηγός της κάθαρσης της πολιτικής ζωής από τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, τα “Συγκροτήματα”, τις “κλαδικές” και τον “αυριανισμό”, εμπνευστής και θεμελιωτής των Κυβερνήσεων Συνεργασίας σφραγίζοντας την Εθνική Συμφιλίωση, ρεαλιστής Πρωθυπουργός που εισήγαγε “καινά δαιμόνια” για την ανάταξη της οικονομίας με την πτώση της Κυβέρνησής του από μια συμπαιγνία διαπλοκής μεταξύ “εργολάβων” και “Βρούτων” να στοιχειώνει –ακόμη ή πολύ περισσότερο σήμερα– κάθε προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.
Με την ενεργή παρουσία του στα ορόσημα της Ιστορίας συνθέτει μια μακρά, εθνικά υπεύθυνη και θρυλική πορεία που συνοδεύτηκε από φυλακίσεις, εξορίες, καταδίκες σε θάνατο, καθώς και “λυσσαλέο κιτρινισμό” από τους αντιπάλους του. Σε αυτή του τη διαδρομή, το 1985 ιδρύει –συνενώνοντας όλες τις διάσπαρτες συνδικαλιστικές δυνάμεις και του ευρύτερου φιλελεύθερου χώρου– τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα με βαθιά πεποίθηση για την αναγκαιότητας ύπαρξης, ενός και μόνο ενός, μεγάλου και συντεταγμένου συνδικαλιστικού φορέα με κεντροδεξιό πρόσημο που θα συμβάλλει στην ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων του κόμματος και κοινωνίας.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., λοιπόν, αποχαιρετά τον Ιδρυτή της, ένα σπουδαίο και ξεχωριστό Πολιτικό Άνδρα, που προσηλωμένος στην “τέχνη του εφικτού”, δεν δίσταζε να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τις δυσκολίες χρησιμοποιώντας, όμως, όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να τις μετατρέψει σε αφετηρία ελπίδας, προοπτικής και κοινής προκοπής.
Το επικείμενο 8ο Τακτικό Συνέδριο της Παράταξής μας, στις 16 και 17 Ιουνίου, θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη και το έργο του.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.