Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παρουσιάστηκε σχέδιο για τις βελτιώσεις στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών (ΜΤΑ) της Νέας Υόρκης παρουσίασε τη Δευτέρα ένα σχέδιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο δίκτυο του μετρό της πόλης της Νέας Υόρκης.


Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι της ΜΤΑ ανακοίνωσαν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει βελτιώσεις στις ράγες και στο σύστημα της μετάδοσης των σημάτων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος των καθυστερήσεων στα δρομολόγια των τρένων. Oπως είχε επισημάνει μάλιστα πρόσφατα η εφημερίδα «Νew York Times» σε σχετικό δημοσίευμά της, το σύστημα της μετάδοσης των σημάτων στο μετρό της Νέας Υόρκης είναι απαρχαιωμένο και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930.

Επίσης, η ΜΤΑ ανακοίνωσε ότι μεταξύ άλλων σχεδιάζει να προσθέσει ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό στους σταθμούς της πόλης, προκειμένου να προσφέρεται άμεσα βοήθεια στους επιβάτες που τυχόν χρειάζονται βοήθεια, προκειμένου να περιοριστούν οι καθυστερήσεις των δρομολογίων που προκαλούνται από ξαφνικές αδιαθεσίες και αρρώστιες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του μετρό έρχονται αφότου τις τελευταίες εβδομάδες προκλήθηκαν σημαντικά προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια με αποκορύφωμα δύο εκτροχιασμούς (χωρίς βέβαια θύματα) στον σταθμό Penn.

Αξιωματούχοι στην Amtrak, που έχει στην ιδιοκτησία της τον σταθμό και τον λειτουργεί, παραδέχθηκαν μετά τους εκτροχιασμούς ότι οι υποδομές στον Penn Station έχουν γίνει τόσο εύθραυστες που χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση.

Πηγή: ekirikas.com