Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο Σέρβος Πρόεδρος για τη διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι.

 Στο έργο διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι αναφέρθηκε εκτενώς στον λόγο του ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια του Belt and Road Forum στην Κίνα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι θα είναι σε επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα αυτό το σημαντικό σχέδιο που συνδέεται και με την σιδηροδρομική διασύνδεσης Βελιγραδίου-Βουδαπέστης που ολοκληρώνεται σύντομα.

Καθαρίζουν εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική αποθήκη αποόμετανάστες.

Οι σερβικές αρχές άρχισαν να καθαρίζουν εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική αποθήκη που είχε μετατραπεί σε καταυλισμό για χιλιάδες παράνομους μετανάστες από το τέλος του προηγούμενου έτους. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες, οι οποίοι έμεναν εκεί, περιμένοντας μια ευκαιρία να περάσουν τα κλειστά σύνορα των Βαλκανίων και να πάνε στη Δυτική Ευρώπη, συμφώνησαν να μεταφερθούν στα νόμιμα Κέντρα Προσφύγων. Περίπου 200 μετανάστες αρνήθηκαν, λέγοντας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις αρχές και φοβούνται ότι θα απελαθούν στη Βουλγαρία και τα Σκόπια αντί, όπως θέλουν, να πάνε στην Ουγγαρία και την Κροατία.


Πηγή: voria.gr