Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκλογές ΠΜΚΣ Ν. Αττικής. Εκλογική ανακοίνωση της "ΔΕΣΚ- Σ Πολιτιστικού".





Ο πολιτισμός σαν ευρύτερη έκφραση της ζωής μας συμπεριλαμβάνει το σύνολο των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων μαζί με τα γράμματα, τις τέχνες και την καλ­λιτεχνική δημιουργία.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μέσα στις σκληρές συνθήκες των γενικότερων εξελίξεων, μέσα στην υλοποίηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλίων, πραγματοποιούνται οι εκλογές στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Π.Μ.Κ.).
Αυτή η πολιτική που πλήττει συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, πλήττει και το δικαίωμα πρόσβασης και συμμετοχής στον πολιτισμό:
V      Μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων, τις κοινωνικές παροχές, τον ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή στην ερασιτεχνική δημιουργία, το διάβασμα, την ψυχαγωγία, τη σκέψη.
V      Εμπορευματοποιεί υπηρεσίες πολιτισμού (Αθλητισμός, Μουσική, Ζωγραφική, Γυμναστή­ρια, Χορός), όλα πλέον στοιχίζουν πολύ ακριβά.
V      Συγκεντρώνει την καλλιτεχνική παραγωγή σε μονοπωλιακούς ομίλους (Ίδρυμα Νιάρ- χος, Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ωνάση), με συνέπειες στο κόστος για τους εργαζόμενους αλλά και στο περιεχόμενο που αναπαράγει την κυρίαρχη ιδε­ολογία. Ενώ ταυτόχρονα μειώνει - καταργεί ακόμα και αυτά τα εισιτήρια της Εργατικής Εστίας για θέατρα, βιβλίο κ.τ.λ.
Επίσημη πολιτική του ίδιου του υπουργείου είναι η είσοδος και η παρουσία των «χορη­γών» σε όλο το πολιτιστικό φάσμα. Μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (ναός Πο- σειδώνα στο Σούνιο, Ακρόπολη κλπ.) γίνονται φόντο προώθησης προϊόντων μεγάλων επι­χειρηματικών ομίλων.
Προωθείται η αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε. για «ανάπτυξη» με την εμπορευματοποίη- ση όλου του φάσματος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Το Π.Μ.Κ. έχει καθήκον να υπερασπιστεί την ανάγκη και το δικαίωμα των Σιδηροδρομι­κών και όλων των εργαζομένων να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό. Έχει καθήκον οι δρα- στηριότητές του να ενισχύουν την αντοχή των εργαζομένων σ’ αυτές τις συνθήκες, να προ­σανατολίζουν και να βοηθούν την πάλη τους ενάντια σ’ αυτό το σύστημα.

Να διεκδικήσει παράΧΧηΧα και να αγωνιστεί
μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα για:
      Το δικαίωμα όλων στην εργασία με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.
      Να μην ιδιωτικοποιηθεί ο Σιδηρόδρομος. Η τεράστια ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ, οι υποδομές του, δημιουργήθηκαν με τη δουλειά των εργαζόμενων και τη συνει­σφορά όλου του λαού. Η αξιοποίησή τους πρέπει να υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Η πάλη μας να διεκδικεί ενιαίο κοινωνικοποιημένο Σιδηρόδρομο που θα λειτουργεί, θα αναπτύσσεται και θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
      Διασφάλιση των στεγαστικών αναγκών του Π.Μ.Κ.
      Σταθερή χρηματοδότηση της λειτουργίας του Π.Μ.Κ. και της δημιουργίας νέων τμημάτων από τις σιδηροδρομικές εταιρίες και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το Π.Μ.Κ. πρέπει να πρωτοστατήσει για τη ΣΩΤΗΡΙΑ και ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ του τρένου σε όλη την Ελλάδα που είναι μνημεία αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντολογικής αξίας και ομορφιάς.
Ιδιαίτερα για τον πρώην Σταθμό της Πελοποννήσου (ΣΠΑΠ) στην Αθήνα που εγκατα­λειμμένος καταστρέφεται, διεκδικούμε να γίνει πολιτιστικό κέντρο των Σιδηροδρομικών αλλά και των κατοίκων της πόλης.
Οι εκλογές δίνουν δυνατότητα αλλαγής πορείας, ισχυροποίησης του Π.Μ.Κ. σαν φορέα
ενίσχυσης της πάλης των εργαζομένων και συνταξιούχων και ερασιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τον λαϊκό πολιτισμό, τα οράματα, τις αξίες της εργατικής τάξης, καθώς και της συμπόρευσής του με το ταξικό εργατικό κίνημα. Προϋπόθεση αυτής της αναβάθμισης είναι η καταδίκη των δυνάμεων του συμβιβασμού, των δυνάμεων της διαχείρισης, των δυνάμεων της συναίνεσης και της υποταγής. Η αποδυνάμωση αυτών των δυνάμεων, η υπερψήφιση της ΛΕΣΚ-Πολιτιστικού είναι η βασική προϋπόθεση αλλαγής πορείας του Π.Μ.Κ. Αυτό καλούμε να κάνουν οι Σιδηροδρομικοί και με την ψήφο τους.
    
Πλαίσιο κειμένου: Βασικοί άξονες πορείας και δράσης του Π.Μ.Κ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, συσπείρωση όλων των Σιδηρο­δρομικών στη λειτουργία και δράση του Π.Μ.Κ. - δημοκρατική λειτουργία των τμημάτων με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων έκφρασης των εργαζομένων, τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την ολόπλευρη ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας σε όλους τους τομείς της τέχνης.
     ΥΨΩΝΟΥΜΕ μέτωπο ενάντια στις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με όργανα το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και διάφορους στρατιωτικούς και πολιτικούς οργανισμούς σε βάρος των λα­ών (Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Ουκρανία κ.ά.).
     ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτούς τους σχεδιασμούς, που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα την εμπλέκουν με στόχο τη γεω- στρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης στην Ελλάδα.
     Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. 'Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσει η βάση της Σούδας. 'Εξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
     ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ - ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑ­ΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. Στηρίζουμε ενεργά τον αγώνα των λαών και το δικαίωμά τους να ακολουθούν τη δική τους πορεία .
     ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. Αγώνας κατά της εμπορευματοποίησης του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αντεπίθεση ενάντια σε όσους δια­στρεβλώνουν την ιστορική μνήμη, ξαναγράφουν την ιστορία, για να διαμορφώσουν συνειδήσεις υποτακτικές στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό.
     ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, κόντρα στην εμπορευματοποίηση της γης, την καταστροφή των δασών και την παραχώρη­ση των ελεύθερων χώρων στα μεγάλα συμφέροντα.
     ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ - στήριξη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και εναντίωση σε οποιαδήποτε κερδοσκοπική δραστηριότητα στον τομέα πρόλη­ψης και θεραπείας από τις ουσίες.
     Να απαιτήσουμε επαναφορά των επιδοτήσεων της Εργατικής Εστίας για το βιβλίο, για θεατρικές παραστάσεις κ.τ.ϊ.
     Να δημιουργήσουμε εκθέσεις - διαγωνισμούς φωτογραφίας, ταινιών video.
     Να δραστηριοποιήσουμε όσους περισσότερους συναδέλφους γίνεται μέσα από τη λειτουργία του θεατρικού τμήματος.
     Να επιμείνουμε σε σιδηροδρομικές και οικολογικές εκδρομές.
Σε αυτούς τους αγώνες θέση έχει κάθε συνάδελφος που θέλει να πορευτεί μαζί μας κό­ντρα στις λογικές των «χαμηλών απαιτήσεων» και του «μικρότερου κακού». Θέλουμε κοντά μας κάθε συνάδελφο που εμπνέεται και σήμερα από την ομορφιά του λαϊκού πολιτισμού, από τα οράματα, τις αξίες και τους αγώνες της εργατικής τάξης, κάθε συνάδελφο που ση­κώνει το κεφάλι και αντιδρά σ’ αυτή την κατάσταση.


 

Γ
 

Ψηφίζουμε
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ,
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΛΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!


ΥΠΟΨΗΦΙΟ! TOY ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΔΕΣΚ-Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
 

1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓ
2. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΣΤΑ
3. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ του ΠΑΝΑΓ.
4. ΒΑΓΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5. ΒΕΛΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΗ
6. ΓΑΒΑΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΛΑΜΠΡΟΥ
7. ΓΑΛΑΝΗ ΑΝΘΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
8. ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
9. ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ
10. ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
11. ΚΑΤΣΙΚΟΝΤΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝ.
12. ΚΙΤΣΟΥΛΗΣ ΖΗΣΗΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
13. ΚΟΚΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
14. ΚΟΝΤΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
15. ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ
16. ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡ.
17. ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
18. ΜΕΛΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΗ
19. ΝΟΥΦΑΡΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
20. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
21. ΡΑΧΟΥΤΗ ΜΑΡΙΝΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
22. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΗ
23. ΣΥΡΓΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
24. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΟΛΓΑ του ΣΥΜΕΩΝ
25. ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
26. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του ΕΛΕΥΘ.
 

1. ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΥ
2. ΤΡΕΒΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
3. ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡ.
4. ΨΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
1. ΑΠΕΡΑΘΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΩΝ/ΝΟΥ
2. ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙΩΑΝ.
3. ΜΟΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΤΑΞΙΑΡ.
4. ΝΕΖΕΡΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
1. ΑΛΩΝΙΣΤΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛ.
2. ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡ.
3. ΚΑΛΕΜΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
4. ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
1. ΓΡΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΒΡΑ.
2. ΣΤΑΔΙΑΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ του ΝΙΚΟΛ.
3. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝ.
4. ΤΟΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του ΑΡΙΣΤ.
5. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΦΩΤ.
1. ΓΑΛΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
2. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛ.
3. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΙΩΑΝ.
4. ΚΟΡΑΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓ.
 

5. ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΑΣΤ.
1. ΓΚΕΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
2. ΓΚΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
3. ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΑΧΙΛΛΕΑ
4. ΝΤΟΥΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Μέχρι 4 σταυρούς προτίμησης)
1. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΜΑΡΚΟΥ
2. ΚΟΥΛΑΚΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΠΟΣΤ.
3. ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡ.
4. ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣ.
1. ΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
2. ΚΑΛΦΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ
3. ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
4. ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡ.
1. ΑΧΕΙΜΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤ.
2. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΜΜΑΝ.
3. ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
4. ΛΙΑΠΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ