Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της ΠΕΠΕ για την αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας με ομόφωνη απόφαση προκήρυξε 4ωρες στάσεις εργασίας τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τις προσλήψεις Μηχανοδηγών.

Προτεραιότητα για τους Μηχανοδηγούς, διαχρονικά, αποτελεί ο σεβασμός στον επιβάτη και για το λόγο αυτό, οι στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα προγραμματίστηκαν σε ώρες που επηρεάζουν πολύ λιγότερο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού προς και από το χώρο εργασίας του.


Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλοντας να μετατρέψει τους Μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες, προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του Σιδηρόδρομου για τρεις (3) ημέρες!!!

Οι Μηχανοδηγοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετακυλήσει τις ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων για 3 ημέρες και έχοντας ως πρώτο μέλημά μας το ΣΕΒΑΣΜΟ στη μετακίνηση του επιβάτη, ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.

Οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως και η 24ωρη απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 όπου και θα παραθέσουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) στις 11.00’ το πρωί, για να πούμε την αλήθεια και να αναδείξουμε τις πραγματικές ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.-

        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                              ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ