Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Θα κλείσει για επισκευές μεγάλο τμήμα του σταθμού Penn.


Ο σταθμός Penn χρειάζεται αναβάθμιση και μπορεί να κλείσει για ημέρες, ακόμα και για εβδομάδες.

 AP Photo/Mel Evans, File.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υστερα από τους δύο πρόσφατους εκτροχιασμούς τρένων στον σταθμό Penn στη Νέα Υόρκη, οι υπεύθυνοι της Amtrak εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν τμήματα του σταθμού για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να κάνουν τις επισκευές που απαιτούνται και οι οποίες θα απαιτήσουν χρόνο.

Πρόκειται για μια δραστική κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, σύμφωνα με αξιωματούχους οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα σχέδια και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Νew York Times» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.

Αξιωματούχοι στην Amtrak, που έχει στην ιδιοκτησία της τον σταθμό και τον λειτουργεί, λένε ότι οι υποδομές στον Penn Station έχουν γίνει τόσο εύθραυστες που χρειάζονται επειγόντως αναβάθμιση.

Το κλείσιμο τμημάτων του σταθμού θα προκαλέσει πιθανότατα μεγάλες καθυστερήσεις και αλλαγές δρομολογίων για δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, την «New Jersey Transit» και την «Long Island Rail Road», οι οποίες βασίζονται στον σταθμό Penn.

Η απόφαση για την αναστάτωση της ζωής τόσων επιβατών θα έρθει ύστερα από χρόνια αποτυχιών να γίνουν επαρκείς επενδύσεις στις υποδομές του γηρασμένου πλέον σταθμού, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο αριθμός των επιβατών χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και περισσότερος.

Οι επικεφαλής της Amtrak έχουν συζητήσει το κλείσιμο αρκετών σιδηροδρομικών ραγών στον σταθμό Penn για ημέρες ή και για εβδομάδες κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με αξιωματούχους οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν δημόσια για το σχέδιο. Το κλείσιμο θα προκαλέσει αναμφίβολα μεγάλη αναστάτωση, αλλά οι αξιωματούχοι της Amtrak υποστηρίζουν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία.

Καθώς οι υπεύθυνοι της Amtrak εργάζονταν για να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους, οι επιβάτες υπέστησαν την Τρίτη άλλον έναν γύρο ταλαιπωρίας όταν ένα τρένο της Amtrak κόλλησε χθες το πρωί στον σταθμό Penn. Τη Δευτέρα, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις λόγω ελέγχων σε τμήματα όπου είχαν εργασίες συντήρησης στο σταθμό.

Η Κριστίνα Λιντς, εκπρόσωπος της Amtrak, δήλωσε την Τρίτη ότι η Amtrak εξέταζε σχέδια ώστε να βελτιωθεί η υποδομή στο σταθμό Penn, που θα είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν «ορισμένες καθυστερήσεις και ματαιώσεις».

«Αυτή η προσπάθεια θα αναζωογονήσει επιλεγμένες υποδομές και θα είναι διαφορετική από τις συνεχιζόμενες εργασίες επισκευής στον σταθμό Penn», ανέφερε η κ. Λιντς σε μια δήλωσή της. «Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια μέσα στις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

Σε μια ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η «New Jersey Transit» προειδοποίησε τους επιβάτες τη Δευτέρα να περιμένουν καθυστερήσεις για το άμεσο μέλλον, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών της Amtrak στο σταθμό.

Η «New Jersey Transit» απέδωσε τις καθυστερήσεις στους περιορισμούς ταχύτητας στο σταθμό, αλλά η Amtrak δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε εργασίες σε συγκεκριμένο τμήμα των ραγών.

Την Τρίτη, οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την απογοήτευση και την οργή τους σχετικά με την κατάσταση στον σταθμό Penn.

«Αυτό είναι απαράδεκτο», έγραψε στο τουίτερ η 25χρονη Κάρι Μαγκουάιρ, η οποία χρησιμοποιεί τον «Long Island Rail Road». «Τέτοια κλεισίματα δεν θα είναι απλώς μια ενόχληση, είναι ένας πραγματικός εφιάλτης» έγραψε.

Από την πλευρά της, η 40χρονη Νάνσι Εύα Νταλίν είπε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα διότι παρά την ταλαιπωρία γνωρίζει πως οι επισκευές πρέπει να γίνουν.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Αmtrak δέχεται σκληρές επιθέσεις τόσο από τον κυβερνήτη της Νέας Ιερσέης, Κρις Κρίστι, όσο και από αξιωματούχους από το «New Jersey Transit». Ο Κρίστι μάλιστα απείλησε να παρακρατήσει πληρωμές προς την Amtrak.

Πηγή: ekirikas.com