Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου των σιδηροδρομικών.


Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια πλήθος πιστών παρακολούθησε την τελετή του Μυστηρίου του Μεγάλου Ευχελαίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα , όπως κάθε χρόνο Μεγάλη Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Την τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως του.


Μετά την λήξη του Μυστηρίου ο κ. Βαρνάβας σταύρωσε στο μέτωπο τους πιστούς με το ευλογημένο λάδι.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συγκροτημάτων Β. Ε. κ. Ευάγγελος Χρόνης και ο προϊστάμενος του εργοστασίου οχημάτων κ. Αθανάσιος Μητακάκης. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι πολιτικοί κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Γιώργος Ορφανός, Στράτος Σιμόπουλος, η υποψήφια βουλευτής κ. Άννα Ευθυμίου, ο πρώην περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Γ.Γ. της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης, ο Γ.Γ. Γραμματέας της ΠΟΣ κ. Παρασκευάς Πουρλιάκας, ο Πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Νίκος Λάζου, ο πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών κ. Κωνσταντίνος Περγαντόπουλος, ο π. πρόεδρος των φίλων σιδηροδρόμου κ. Ευθύμης Κοντόπουλος, Εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Στελέχη της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΣΕ, εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Μετά το τέλος του Μυστηρίου προσφέρθηκαν στους καλεσμένους  τα πατροπαράδοτα λουκούμια.








Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Γιαννακίδης