Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ενισχύονται τα μέτρα αστυνόμευσης σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και τις γειτονιές.

Ενισχύονται τα μέτρα φύλαξης στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του Ηλεκτρικού, ύστερα από τις αλλεπάλληλες καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων οι οποίοι κατέστρεφαν με βαριοπούλες τα νέα ηλεκτρονικά ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι γνωστές ως σήμερα σταθερές σκοπιές ειδικών φρουρών αστυνομικών της ΔΙΑΣ, σταματούν, με τους ένστολους να επιστρέφουν στις γειτονιές της πρωτεύουσας με εποχούμενες περιπολίες και διατηρώντας ως σημείο διέλευσης τους , ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι σταθμοί μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς. 
Τη σταθερή φύλαξη των σταθμών, προκειμένου να αποτραπούν οι κατραδρομικές επιθέσεις των αγνώστων, θα αναλάβουν πλέον αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι θα είναι εφοδιασμένοι με ασυρμάτους και θα ενημερώνουν άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., εφόσον διακρίνουν κάποια ύποπτη κίνηση, ανέφεραν στο Koolnews.gr πηγές της Ελληνικής αστυνομίας.


«Με την αποδέσμευση των αστυνομικών και ειδικών φρουρών από τις σταθερές φυλάξεις του ΜΕΤΡΟ και την επανατοποθέτησή τους στις εποχούμενες περιπολίες, μετά από της διαδοχικές παρεμβάσεις του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα τόσο του Σωματείου μας όσο - και αυτό είναι το πιο σημαντικό - των κατοοίκων της πρωτεύουσας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα νιώθουν και είναι απροστάτευτοι σε κάθε είδους εγκληματική ενέργεια», δήλωσε στο koolnews.gr ο πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Ε.Α Βασίλης Ντούμας. 

Το ζήτημα της ελλειπούς αστυνόμευσης όχι μόνο στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αλλά και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των πολιτικών που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Μάλιστα τα τελευταία ετπά χρόνια της οικονομικής κρίσης, που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα τα Σώματα Ασφαλείας, πολλά περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ παραμένουν ακινητοποιημένες στα αμαξοστάσια λόγω βλαβών και έλλειψης ανταλλακτικών.

Παράλληλα η μεταναστευτική κρίση, υποχρέωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει αρκετές διμοιρίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την εποπτεία των hotspots και δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ μόνιμη παθογένεια του οργανογράμματος ορθής και επαρκούς ενίσχυσης του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτου, αποτελούν οι εκατοντάδες αστυνομικοί που παραμένουν αποσπασμένοι σε σπίτια και γραφεία πολιτικών, επιχειρηματιών κ.α.

Πηγή: koolnews.gr