Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: στίχοι Σεφέρη και Σολωμού σε Μετρό, Αεροδρόμιο και Λιμάνι.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η Κυριακή 23 Απριλίου και ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης για να γίνει Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου το 2018 διοργανώνει μια σειρά δράσεων τιμώντας δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές .
Ο Δήμος Αθηναίων, με σκληρή και συντονισμένη προσπάθεια, διεκδίκησε και κέρδισε από την UNESCO για την πόλη της Αθήνας τον συγκεκριμένο τίτλο. Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σκοπός είναι να αναδειχθεί η αξία του βιβλίου, όχι μόνο ως μέσου μάθησης αλλά και ως μέσου επικοινωνίας και διασκέδασης. «Ένα εργαλείο για μία κοινωνία δημοκρατική και ελεύθερη, που παράλληλα φέρνει την Αθήνα και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας των φίλων του βιβλίου, της συγγραφής και των εκδόσεων» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.


Την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου, έναν χρόνο πριν η Αθήνα φιλοξενήσει την παγκόσμια παραγωγή του βιβλίου, με την παρουσία συγγραφέων, εκδοτών, βιβλιοθηκονόμων, αλλά και καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και μουσικών, ο δήμος Αθηναίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μία σειρά δράσεων. Στίχοι από τη «Γυναίκα της Ζάκυθος», του Διονυσίου Σολωμού και από την «Έρημη Χώρα» του Τ.Σ. Έλιοτ, με τη φωνή της Αλεξάνδρας Σακελλαροπούλου και του Χρήστου Λούλη αντιστοίχως, θα ακούγονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, ενώ στίχοι από την «Κίχλη» του Γιώργου Σεφέρη θα εμφανίζονται στις 22 και 23 Απριλίου σε πίνακες και οθόνες της «Αττικό Μετρό», του Διεθνούς Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και του λιμανιού του Πειραιά.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, στις 18:00 στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84, ο κ. Γιάννης Τροχόπουλος, τον οποίο ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ορίσει επικεφαλής της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», θα μιλήσει για πρώτη φορά για τον σχεδιασμό, τις προκλήσεις και τις προσδοκίες που δημιουργεί για την πόλη μας, η μεγάλη αυτή διεθνής διοργάνωση.

Πηγή:  Αθήνα 9.84