Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του Παραρτήματος των Σιδηροδρομικών Νομού Αχαΐας για την πρωτομαγιά.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες. Τιμούμε τους νεκρούς εργάτες και εργάτριες όλου του κόσμου, που έδωσαν και δίνουν την ζωή τους για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, για μια ζωή χωρίς πολέμους, θανάτους και ξεριζωμούς ανθρώπων από τις εστίες τους.

Συνάδελφοι, η βαρβαρότητα που ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας, από την εφαρμογή αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και από αυτή τη κυβέρνηση, δεν έχει τέλος. Πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων που άφησαν στο πέρασμά τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και την πολιτική των μνημονίων, έρχονται με τη νέα συμφωνία να προστεθούν νέα δεινά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στο όνομα της ανάπτυξης, η κυβέρνηση μαζί με τους συμπαραστάτες της, φαίνεται να έχει συμφωνήσει στη νέα μείωση μισθών και συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στη νέα φοροληστεία από τη μείωση του αφορολόγητου, πλειστηριασμούς για σπίτια των λαϊκών οικογενειών, περιορισμοί και καταργήσεις της συνδικαλιστικής δράσης, ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη σε κοινωνικές παροχές όπως Υγεία, Παιδεία κ.α.

Συνάδελφοι, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στη γειτονιά μας. Ο πόλεμος στη Συρία, όπου εμπλέκονται ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΕΕ ο καθένας για τα συμφέροντα της δικής του μεριάς, αλλά και οι πολεμικές συγκρούσεις σε άλλες περιοχές (Βαλκάνια, Ουκρανία και Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο), καθώς και η κατάσταση στο Αιγαίο, δημιουργούν προβλήματα, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει μια γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη. 

· Να μην δεχτούμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας κρέας στα κανόνια των πολυεθνικών και του ΝΑΤΟ

· Να παλέψουμε για την Ειρήνη και την ευημερία των λαών

Συνάδελφοι, το Παράρτημα του Ν. Αχαΐας μαζί με τους εργαζόμενους, παλεύουμε για ένα σιδηρόδρομο σύγχρονο, ηλεκτροκίνητο, το οποίο θα αποτελέσει το ασφαλές οικολογικό και φθηνό μέσο μεταφοράς που θα είναι περιουσία του Ελληνικού λαού.

Στη βάση αυτή στηρίζουμε τη διατήρηση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Πάτρας και παλεύουμε με το λαό της Αχαΐας την επέκτασή του από Ψαθόπυργο – Κάτω Αχαΐα και την περιφερειακή διέλευση με την σύνδεσή του στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ), με προοπτική την επαναλειτουργία της γραμμής Πατρών – Πύργου.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

1. ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

2. ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ
3. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
4. ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
5. ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΝΑ
Το Δ.Σ. του Παραρτήματος των Σιδηροδρομικών σας καλεί:
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΤΗΣ 1Η ΜΑΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 
ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.