Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Αυτές είναι οι πιο ενοχλητικές συνήθειες μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Πόσες φορές δεν έχετε «πιάσει» τον εαυτό σας να θέλει να κατέβει από το τρένο, το Μετρό ή το λεωφορείο γιατί δεν αντέχει τη συμπεριφορά κάποιου συνεπιβάτη;

Μην ανησυχείτε, δεν είσαστε εσείς παράξενοι ούτε οι μόνοι που δεν αντέχετε συγκεκριμένες συνήθειες.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές που -παγκοσμίως- θεωρούνται οι πιο ενοχλητικές:

1. Ο συνεπιβάτης που... απλώνεται

Ιδιαίτερο εκνευρισμό προκαλεί αυτός (ή αυτή) που απλώνεται σαν το... χταπόδι στη θέση του ή ακόμα και όρθιος. Για να μην πούμε γι' αυτούς που θεωρούν αυτονόητο ότι η τσάντα τους χρειάζεται τη δική της θέση!

2. Ο επιβάτης - λαθραναγνώστης

Ότι κι αν σας αρέσει να διαβάζεται μέσα στο ΜΜΜ, βιβλίο, εφημερίδα, το κινητό σας, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, να διαβάζει μαζί σας και κάποιος άλλος. Δοκιμάστε αν θέλετε, να γράψετε ένα μήνυμα σε φίλο, αναλύοντάς του πώς ο διπλανός σας διαβάζει τα... μηνύματά σας και δείτε την αντίδραση του λαθραναγνώστη.

3. Αυτός που ξέχασε το... αποσμητικό

Είναι η κακή συνήθεια που πιο συχνά από άλλες, φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Η δυσάρεστη μυρωδιά πρωί πρωί δεν είναι και ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του. Οι... ειδικοί προτείνουν είτε να βάζετε μια αντισηπτική λοσιόν στα χέρια σας, η οποία «καπελώνει» τη δυσάρεστη μυρωδιά ή (τον χειμώνα) ένα ζιβάγκο ή ένα φουλάρι για να καλύπτεται η... ταλαιπωρημένη μύτη.

4. Ο συνεπιβάτης που εξαπλώνει μικρόβια

Το τρένο, το τρόλεϊ, το Μετρό ή το λεωφορείο είναι ένας «ιδανικός» τόπος για να κολλήσετε ίωση. Αυτός που φταρνίζεται, εκείνος που φυσάει τη μύτη του, σας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι αναπνέετε τα μικρόβιά τους. 

5. Ο θορυβώδης συνεπιβάτης

Κάποιοι παίζουν τόσο δυνατά μουσική που ακούγεται από τα ακουστικά τους, άλλοι μιλούν δυνατά, άλλοι δοκιμάζουν νέα ringtones, άλλοι μιλούν στο κινητό τους κι άλλοι... ροχαλίζουν. Ένα ζευγάρι ωτασπίδες, είναι σε κάθε περίπτωση, «σωτήριο».

Πηγή: newsbomb.gr