Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το… τείχος του Δρεπάνου - Δείτε εικόνες από την χάραξη της διέλευσης του τρένου!

Το… τείχος του Δρεπάνου - Δείτε εικόνες από την χάραξη της διέλευσης του τρένου!
Αν ο Δήμος κάνει πίσω, το τείχος αυτό, σύμφωνα με την Μαιζώνος, θα φτάσει έως το κέντρο της Πάτρας...

Κάτι από το… τείχος του Βερολίνου θυμίζουν τα τείχη που υψώθηκαν για την διέλευση του ηλεκτροκίνητου τρένου στην περιοχή του Δρεπάνου. 
Οι κάτοικοι ενός χωριού που ανήκει στον δήμο της Πάτρας και φημιζόταν για την θέα που είχε τόσο στην θάλασσα του Πατραϊκού, όσο και του Κορινθιακού, πλέον θα βλέπουν μπροστά τους ένα «τσιμεντένιο» πράγμα.
Στην δημοτική Αρχή θεωρούν ότι έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα σε περίπτωση που αφήσει ο Δήμος να περάσει η πρόταση για την μερική υπογειοποίηση του τρένου που ουσιαστικά επιβάλει την επιφανειακή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής.
Κάτι που σημαίνει ότι το τείχος αυτό, προκειμένου να φτάσει το τραίνο στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης, θα περάσει από συνοικίες της Πάτρας, όπως το Ρίο, ο Άγιος Βασίλειος, τα Συχαινά, τα Μποζαίτικα, η Αγυιά κλπ.
Γι' αυτό, σύμφωνα με τον σύμβουλο επικοινωνίας του δημάρχου, Στάθη Κεραμιδά που ανέβασε τις σχετικές αποκαλυπτικές φωτογραφίες, ο Δήμος και η δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιμείνουν στην θέση τους για την περιμετρική διέλευση του ηλεκτροκίνητου τρένου και της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Το χωριό του Δρεπάνου, σύμφωνα με τον κ. Κεραμιδά κόπηκε στα δύο και το σχετικό του άρθρο που υπογράφει στην σελίδα του στο facebook, καταλήγει ως εξής: «Όλο το πολιτικό, οικονομικό και παραγοντικό κατεστημένο της πόλης, πιέζει τον Πελετίδη να δεχτεί τον σφαγιασμό της Πάτρας διότι έτσι, λένε, θα έρθει η... ανάπτυξη».
Να σημειωθεί ότι το θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τις παρατάξεις να καλούνται να πάρουν θέση για το όλο ζήτημα, ενώ θυμίζουμε ότι το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες σε ολοκληρωμένη σχετική εισήγηση.

Πηγή: patrasevents.gr