Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μετρό Θεσσαλονίκης: το 2020 μεν, ως το Συντριβάνι δε.

 Βγήκαν ειδήσεις από τις συναντήσεις που είχε το πρωί ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος με θέμα τις επεκτάσεις του Μετρό προς ανατολικά και δυτικά. 

Απο δηλώσεις που έκανε ο κ. Μυλόπουλος προέκυψε σαφώς πως το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μετρό το 2020 αφορά ένα «κουτσό» Μετρό, από τη Νέα Ελβετία ως το Συντριβάνι και αυτό διότι οι εργασίες στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου θα ολοκληρωθούν αργότερα λόγω των αρχαίων. 
Κατά τα άλλα, στην πρώτη συνάντησή του με τους δημάρχους Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο και Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη συζητήθηκε η επέκταση προς αεροδρόμιο για την οποία υπάρχει σύγκλιση να είναι υπέργεια., όπως και στην Αθήνα. 
Ακολούθησαν συναντήσεις με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, Συκεών-Νεάπολης Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη όπου συζητήθηκαν οι δύο επεκτάσεις πρώτα από Σιδηροδρομικό Σταθμό προς Αμπελόκηπους-Κορδελιό και μετά προς Νεάπολη-Σταυρούπολη.

Πηγή: myportal.gr