Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δημοπρατούνται 14 Σιδηροδρομικά νέα έργα με 478εκατ.ευρώ.

Μεγάλο είναι το πρόγραμμα δημοπρατήσεων της ΕΡΓΟΣΕ για το 2017 σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας που διαθέτει το ypodomes.com. Όπως αναγράφεται στο συγκεκριμένο έγγραφο για το 2017 έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση 14 έργων με κόστος 478εκατ.ευρώ. Από αυτές τις δημοπρατήσεις μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάποια να είναι στον αέρα και θα πρέπει το επόμενο διάστημα να περιμένουμε "βροχή" νέων διαγωνισμών.

Από τα 14 νέα έργα το μεγαλύτερο είναι το έργο υπογειοποίησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-3 Γέφυρες μήκους 3,2χλμ με 125εκατ.ευρώ με την 4πλή Σήραγγα Σεπολίων και αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το καλοκαίρι με χρηματοδότηση από το CEF. Στο ίδιο διάστημα έχει προγραμματιστεί η αποπεράτωση του Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος με 95εκατ.ευρώ που περιλαμβάνει την επιδομή-ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση αλλά και τους σταθμούς του τμήματος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Εκτός από τα παραπάνω, για το Α`εξάμηνο προγραμματίζονται επίσης η ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση του τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη (61,5εκατ.ευρώ), η Β`φάση του Κεντρικού Σταθμού Αθήνας (54,5εκατ.ευρώ), φυτοτεχνικές εργασίες στο τμήμα Διακοπτό-Ροδοδάφνη (1,8εκατ.ευρώ), ενόργανη παρακολούθηση συστημάτων γεφυρών στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός (10εκατ.ευρώ), ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (43,2εκατ.ευρώ) και η νέα σιδ.στάση στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας (1εκατ.ευρώ).

Για το Β` εξάμηνο του έτους προγραμματίζονται επιπλέον έργα που είναι η ηλεκτροκίνηση-σηματοδότηση στο τμήμα Λάρισα-Βόλος (35,2εκατ.ευρώ), Τοπικές βελτιώσεις στον άξονα ΠΑΘΕ/Π (Α/Δ Βέροιας, Γέφυρας 37εκατ.ευρώ), φυτοτεχνικές εργασίες στο τμήμα Κιάτο-Βουραϊκός (3,7εκατ.ευρώ), φυτοτεχνικές εργασίες στο τμήμα Πολύκαστρο-Ειδομένη (2,7εκατ.ευρώ) και η κατασκευή σιδηροδρομικής γέφυρας στον Γαλλικό Ποταμό (7εκατ.ευρώ).

Το 14ο έργο αφορά το Ψαθόπυργος-Ρίο που αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τον Ιούνιο με κόστος 215εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ).

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com