Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

8 εργατικά ατυχήματα στο μετρό Θεσσαλονίκης το 2016!

Αποτέλεσμα εικόνας για 8 εργατικά ατυχήματα στο μετρό Θεσσαλονίκης το 2016!Το χτεσινό τραγικό δυστύχημα σε εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, στο οποίο σκοτώθηκε ο 50χρονος χειριστής γερανού, έφερε στο προσκήνιο σωρεία ερωτημάτων για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο έργο, αφού, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, την προηγούμενη χρονιά σημειώθηκαν αρκετά εργατικά ατυχήματα, τα οποία, ευτυχώς, δεν είχαν τόσο τραγικές συνέπειες.
Με βάση αποκλειστικές και απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα dikaiologitika news, το 2016 στα έργα του μετρό της Θεσσαλονίκης συνέβησαν συνολικά 8 εργατικά ατυχήματα, αριθμός ασυνήθιστα μεγάλος για ένα έργο τέτοιων προδιαγραφών και τέτοιου μεγέθους. 
Ενδεικτικό της μάλλον προβληματικής κατάστασης, είναι και το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) το 2016 έκαναν πάνω από 30 ελέγχους στο συγκεκριμένο έργο για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. 
Από τους ελέγχους επιβλήθηκαν 5 πρόστιμα, τα οποία φτάνουν τα 18.000 ευρώ. Αν και οι εργαζόμενοι λένε ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, το χτεσινό τραγικό δυστύχημα, αλλά και ο αριθμός των ατυχημάτων που σημειώθηκαν το 2016, είναι προφανές ότι εγείρουν σαφή ερωτήματα. 
Πολλοί γνωρίζοντες αποδέχονται ότι πρόκειται για ένα έργο που από τη φύση του είναι δύσκολο, ωστόσο, ο αριθμός των συμβάντων θεωρείται μεγάλος, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι το ΣΕΠΕ έχει δικαίως στραμμένο το ενδιαφέρον του στο εν λόγω έργο.

Συντάκτης: Βασίλης Αγγελόπουλος
Πηγή: dikaiologitika.gr