Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Κομοτηνή: Από τις Σέρρες στο Δημοκρίτειο μετ΄ εμποδίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομοτηνή: Από τις Σέρρες στο Δημοκρίτειο μετ΄ εμποδίων.Οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν στην Κομοτηνή είναι πολλοί, οι θέσεις στα λεωφορεία λίγες με αποτέλεσμα πολλοί να χρειαστούν μέχρι και πέντε ώρες για να διανύσουν την απόσταση Σέρρες – Κομοτηνή!
Μια μικρή Οδύσσεια περιμένει τους φοιτητές του Δ.Π.Θ. που κατάγονται από τις Σέρρες και τη Δράμα λόγω των έργων που υλοποιεί ο ΟΣΕ στις γραμμές του. Είναι αναγκασμένοι, αντί για το τρένο, να χρησιμοποιούν το λεωφορείο από τη Δράμα και μετά με προορισμό την Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν αλλάζοντας πολλές φορές και δεύτερο ή και τρίτο λεωφορείο, αν χρειαστεί, λόγω του αυξημένου αριθμού των επιβατών.
Από την ταλαιπωρία τους δεν απουσιάζουν και τα επιπλέον έξοδα. «Πήγαμε από την Κομοτηνή μέχρι τη Δράμα και μας είπαν ότι θα πληρώσετε οκτώ ευρώ γιατί, αν είχε τρένο και το παίρνατε, το τρένο αυτή την ώρα θα ήταν το Intercity, έτσι πληρώσαμε τιμές Intercity αντί για 2,90 ευρώ και ταξιδέψαμε με λεωφορείο. Είναι ξεκάθαρα κλοπή.»

Τα παράπονα δεν λείπουν. Οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν στην Κομοτηνή είναι πολλοί, οι θέσεις στα λεωφορεία λίγες με αποτέλεσμα πολλοί να χρειαστούν μέχρι και πέντε ώρες για να διανύσουν την απόσταση Σέρρες – Κομοτηνή! «Έβαλα τις αποσκευές κανονικά κάτω, στη συνέχεια μας κατέβασαν κι ανεβήκαμε σε λεωφορείο της Ξάνθης. Περάσαμε από βουνά, πήγαμε στην Ξάνθη και μετά ήρθαμε στην Κομοτηνή » δηλώνει η Κική, φοιτήτρια στην Κομοτηνή, που το σκέφτεται διπλά κάθε φορά που είναι να ταξιδέψει για την πατρίδα της.

Φώτο: Η Κική, φοιτήτρια στην Κομοτηνή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου.

Πηγή: ert.gr