Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Βέροια: «Εννέα και πέντε» και το τρένο δεν θα έρθει… – Ένα μελωδικό μήνυμα ελπίδας. Δείτε εικόνες και βίντεο.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Χώρος Τεχνών γέμισε ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους και μετατράπηκε σε έναν «σταθμό» από τον οποίο κανένας δεν ήθελε να φύγει

Η ζωή είναι σαν ένα ταξίδι με το τρένο όπου πάντα επιβιβάζεσαι από κάποιον σταθμό και αποβιβάζεσαι σε κάποιον άλλο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όποιος και αν είναι ο προορισμός, συναντάς διάφορους ανθρώπους, ζεις μοναδικές στιγμές και ατελείωτες εκπλήξεις.

Τι θα συνέβαινε όμως αν το τρένο είχε άλλα σχέδια; Τι θα γινόταν αν το τρένο δεν εμφανιζόταν ποτέ; Θα παρέμενες στο σταθμό ή θα ξεκινούσες με τα πόδια; Θα έβρισκες τη δύναμη να συνεχίσεις ή θα εγκατέλειπες αυτή τη γλυκιά λαχτάρα;

Στη ζωή δεν πρέπει να περιμένουμε το τρένο. Δεν πρέπει να περιμένουμε ένα τρένο που δεν πρόκειται ποτέ να έρθει. Πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση να προχωράμε μπροστά. Πρέπει να εξερευνούμε νέους κόσμους και με άλλους συνταξιδιώτες.

Αυτό ήταν και το τελικό μήνυμα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Εννέα και πέντε» που δόθηκε στη Βέροια, σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη και κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου.

Η αμαξοστοιχία των 09:05 άργησε να έρθει… ο Οδυσσέας, ένας παραγωγός ραδιοφώνου, περιμένει στον σταθμό και αφηγείται τα κείμενα που γράφει στον πατέρα του.. και μια μπάντα οχτώ μουσικών ξεκινάνε όλοι μαζί ένα ταξίδι σε παλιότερες εποχές… από όπου και μας μεταφέρουν μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Οδυσσέας Ιωάννου μας καθήλωσαν για περίπου τρεις ώρες, μας ταξίδεψαν σε έναν άλλο κόσμο, άλλοτε μας συγκίνησαν και άλλοτε μας έκαναν να χαμογελάσουμε.

Οι καταπληκτικές, γεμάτες πάθος και δυναμισμό ερμηνείες των επί σκηνής τραγουδιστών Παπακωνσταντίνου και Αντωνοπούλου, σε συνδυασμό με τα κείμενα του Οδυσσέα Ιωάννου, ξεσήκωσαν το κοινό και απέσπασαν αμέτρητα χειροκροτήματα, σε ένα παιχνίδι.. που ακόμα παίζεται..!


Επί σκηνής

Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου
Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδώροπουλος
Drums – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες –πνευστά: Γιάννης Αυγέρης

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου 
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης



Ρεπορτάζ: Σοφία Βέϊου
Πηγή: verianet.gr