Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση στη Βουλή για τις επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος σχετικά με την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει ο βουλευτής η Θεσσαλονίκη έχει το μοναδικό φαινόμενο, να έχει πληθυσμό 1,5 εκατομμύριο κατοίκους και να έχει ως μοναδικό Μέσο Μαζικής Μεταφοράς τα λεωφορεία.
Αφού αναφέρεται στην επανεκκίνηση του έργου μιλά για τις επόμενες επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα για τη Γραμμή προς Σταυρούπολη/Ευκαρπία με 5 σταθμούς και την επέκταση της βασικής γραμμής προς Μενεμένη, Εύοσμο και Κορδελιό με 4 σταθμούς.
Στην ερώτηση του ο κος Τριανταφυλλίδης ρωτά πως σκοπεύει να εξασφαλίσει "τεχνοοικονομικά" το Υπουργείο Υποδομών τις επεκτάσεις του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκης και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των επεκτάσεων (τεύχη δημοπράτησης κλπ) αν υφίσταται χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης των επεκτάσεων αυτών.
Βέβαια εντύπωση προκαλεί η αναφορά του βουλευτή πως "το 2020 θα ολοκληρωθεί η επέκταση προς Καλαμαριά, Μίκρα και Αεροδρόμιο" καθώς είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι εκτός από τη βασική γραμμή τρέχει η επέκταση προς Καλαμαριά με τερματικό σταθμό που ονομάζεται Μίκρα, ενώ για την επέκταση προς Αεροδρόμιο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι μελέτες.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com