Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νεαροί εισέβαλαν σε λεωφορεία και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Ακόμα δύο περιστατικά πρόκλησης φθορών σε λεωφορεία, παρά τα αυξημένα μέτρα και τις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. σε στάσεις.


Νέο περιστατικό πρόκλησης φθορών σε λεωφορείο. Αυτή την φορά ομάδα νεαρών εισέβαλε στην Πλατεία Κάνιγγος στο κέντρο της Αθήνας, σε λεωφορείο της γραμμής 021 που εκτελούσε το δρομολόγιο για Γκύζη.
Στο λεωφορείο που παραμένει άγνωστο αν είχαν προλάβει να μπουν επιβάτες γιατί ήταν αφετηρία, οι δράστες προκάλεσαν φθορές και έσπασαν το ακυρωτικό μηχάνημα των εισιτηρίων, ενώ αμέσως μετά βγήκαν έξω και τράπηκαν σε φυγή προς τα Εξάρχεια. Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και παρά τις έρευνες της Αστυνομίας που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα και με αφορμή τα συνεχή και καθημερινά κρούσματα επιθέσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, στάσεις ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικού στη ΓΑΔΑ έγινε πολύωρη σύσκεψη και αποφασίστηκαν να ενταθούν οι περιπολίες γύρω από στάσεις, αλλά και να τοποθετηθούν πολλοί αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά σε διάφορες στάσεις προσποιούμενοι τους επιβάτες, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν και τυχόν συλλήψεις.
Ωστόσο, αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν, αφού επιλεκτικά κάθε φορά τοποθετούνται οι αστυνομικοί σε κάποιες στάσεις, ενώ στο μεταξύ η δράση των αντιεξουσιαστών με καθημερινές επιθέσεις σε βάρος Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, συνεχίζεται με διαρκώς κλιμακούμενο ρυθμό.

Και δεύτερη επίθεση σε λεωφορείο, αυτή την φορά στο Γαλάτσι

Δεύτερη συνεχόμενη επίθεση σε βάρος λεωφορείου σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, αυτή την φορά σε λεωφορείο στην στάση ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.
Τέσσερις νεαροί εισέβαλαν στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Περισσός-Βύρωνας και προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα εισητηρίων. Άγνωστο παραμένει αν επέβαιναν επιβάτες.
Αμέσως μετά, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και παρά τις έρευνες της Αστυνομίας δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Συντάκτης: Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή: news247.gr