Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Συναντήθηκαν στο μετρό της Νέας Υόρκης και παντρεύτηκαν.

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου η ΝΥΤ παρουσίασε ιστορίες ζευγαριών που γνωρίστηκαν τυχαία στο μετρό της Νέας Υόρκης. 

Φωτογραφία: Ασοσιεϊτεντ Πρες/Φερνάντο Βεργκάρα.
Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η «Νιου Γιορκ Τάιμς» παρουσίασε τις ιστορίες ζευγαριών της Νέας Υόρκης που συναντήθηκαν στο μετρό της πόλης και τελικά παντρεύτηκαν. Πρόκειται για καθημερινές, πλην όμως ρομαντικές ιστορίες ανθρώπων, που έδεσαν μαζί τις ζωές τους από μια τυχαία συνάντηση που είχαν σε κάποιο από τα βαγόνια των τρένων της Νέας Υόρκης.

Τρένο G, 2010

«Mιλήσαμε για λίγο, για μερικές στάσεις και στη συνέχεια κατέβηκε λέγοντάς μου μόνο ‘χάρηκα που μιλήσαμε’. Δεν ανταλλάξαμε ούτε ονόματα, ούτε τηλέφωνα, ούτε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα τον ξαναδώ. Περίπου 4 ώρες αργότερα είμαι σπίτι και σκέφτομαι τη συνάντηση αυτή. Μπαίνω στο Craiglist και κοιτάζω στο τμήμα όπου αφήνουν μηνύματα όσοι θέλουν να ανακτήσουν επαφή με κάποιον άγνωστο που είχαν συναντήσει. Υπήρχε μια ανάρτηση που αφορούσε μάλλον τη συζήτησή μας, μάλλον ήταν για μένα. Δυο ημέρες μετά συναντηθήκαμε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είμαστε μαζί έξι χρόνια και έχουμε έναν γιο 18 μηνών».

Νίνα Γκότλιμπ, 39 χρόνων, Μπέντφορντ Στάβισαντ.

Τρένο 6, 1995

«Οταν κατέβηκα στο Γκραντ Σέντραλ δεν μπορούσα να σταματήσω να τον σκέφτομαι. Αναρωτιόμουν πού έπρεπε να πάω για να τον συναντήσω. Τρεις ημέρες μετά τον ξανασυνάντησα στο Met. Ηταν με κάποια άλλη – με μια σχέση που τελείωνε, όπως αποδείχθηκε. Μου έδωσε το τηλέφωνό του. Του τηλεφώνησα την επόμενη ημέρα και ανακαλύψαμε ότι είχαμε αποφοιτήσει από το ίδιο σχολείο. Παντρευτήκαμε το 2002».

Κάρεν Κλίνγκον, 60 χρόνων, Απερ Ιστ Σάιντ.

Τρένο Α, 2006

«Μόλις είχα μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες και δεν είχα συνειδητοποιήσει το πόσο απαγορευμένο ήταν να έχεις έστω και βλεμματική επαφή με κάποιον μέσα στο μετρό. Ευτυχώς δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη, επίσης. Κατεβήκαμε στην 125η οδό. Την συνόδευσα μέχρι τον κοιτώνα της και της ζήτησα το τηλέφωνό της. Οταν έφυγα τηλεφώνησα στους γονείς μου και τους είπα ότι μόλις είχα γνωρίσει ένα κορίτσι το οποίο πιστεύω ότι θα μπορούσα να παντρευτώ».

Τζον Ιγνάτιος Μπιν, 36 χρόνων, Παρκ Σλόουπ.

Τρένο PATH, 1986

«Ζούσα στο Bedford Street και πήγαινα μέσω της PATH στο Νιούαρκ, όπου δούλευα. Μια ημέρα βλέπω αυτή την ψηλή, κομψή μελαχρινή να στέκεται στο βαγόνι. Γοητευμένος από αυτήν, αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω προς αυτήν και να της μιλήσω. Την επόμενη μέρα, ίδια ρουτίνα και αυτή να είναι και πάλι εκεί. Και για άλλη μια φορά να είμαι παράλυτος από το άγχος. Τρίτη ημέρα τα ίδια. Πήρα θάρρος και της μίλησα. ‘Γεια σου, είμαι ο Τζον’. Είπε γεια. ‘Σε έχω δει τώρα τρεις ημέρες στη σειρά και θα ήθελα να σε γνωρίσω’. Αυτό έγινε πριν από 31 χρόνια. Είμαι ακόμα παντρεμένος μαζί της και έχουμε δύο παιδιά. Η ζωή είναι ωραία».

Τζον Γκλίσον, 72 χρόνων, Μπρονξ.

Πηγή: ekirikas.com