Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σπίρτζης για την απεργία στα ΜΜΜ: Ο λαός μας κρίνει όλους.

«Έχουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις και την απεργία, αλλά μας κρίνει ο λαός είτε είμαστε πολιτικοί, είτε είμαστε συνδικαλιστές», τόνισε ο Χρήστης Σπίρτζης, αναφερόμενος στη σημερινή απεργία σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ.
«Δεν υφίσταται θέμα πλήγματος στα έσοδα της ΣΤΑΣΥ καθώς ούτως ή άλλως τα έσοδά της προέρχονται από τον ΟΑΣΑ και ο λαός κρίνει πολιτικούς και συνδικαλιστές για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σύμφωνα με τον Χρ. Σπίρτζη ο νόμος για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών προωθείται προκειμένου μεταξύ άλλων να υπάρχει διαφάνεια καθώς όπως δήλωσε η ΣΤΑΣΥ λειτουργεί σήμερα «ημιπαράνομα», ενοικιάζει χώρους και εκμεταλλεύεται τη διαφήμιση σε αυτούς.

Κινητοποιήσεις

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ.
Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες τα ακινητοποιημένα οχήματα σχηματίζουν ουρές.
Σημειώνεται οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έχουν εξαγγείλει άλλες δύο εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις για την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Πηγή: