Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

«Εκτροχιασμός»… διαρκείας στον διαγωνισμό για το Τραμ.

«Εκτροχιάστηκε» μια ακόμα, η τρίτη εάν θυμόμαστε καλά, προσπάθεια της Αττικό Μετρό για την προμήθεια των 25 συρμών του Τραμ, φέρνοντας επί της ουσίας έναν νέο κύκλο καθυστερήσεων τον διαγωνισμό συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες μετά την απόφαση για την επαναπροκήρυξη του έργου, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και πάλι με επίσημη αιτιολογία την έλλειψη προέγκρισης του έργου από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που εκκρεμεί από το 2013, μπλόκαρε, ως συνήθως, σε επίπεδο ενστάσεων μεταξύ των ξένων ομίλων που είχαν δείξει ενδιαφέρον (Τσέχοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Γερμανοί μεταξύ άλλων) και στα γρανάζια του ΣτΕ, με την Αττικό Μετρό να επιλέγει την ακύρωση του διαγωνισμού.

Επαναδημοπράτηση αλλά και νέα ακύρωση είχαμε πάλι προ 1-2 ετών (με «φωνές» για φωτογραφικές διατάξεις), ενώ το έργο «βγήκε πάλι στον αέρα» προ εβδομάδων με στόχο να έχουμε προσφορές στα τέλη Μαρτίου αλλά «ναυάγησε» για μία ακόμα φορά.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για έναν ακόμα διαγωνισμό που σέρνεται επί σχεδόν 4ετία και εύλογο είναι η αγορά να αναρωτιέται τι συμβαίνει… 

Συντάκτης: Γ. Παπακωσταντίνου
Πηγή: reporter.gr