Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία Σπίρτζη: Κυκλώματα καταχράστηκαν 1,12 εκ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες.

«Τα κυκλώματα στις αστικές συγκοινωνίες καταχράστηκαν 1.152.000 ευρώ από ψεύτικες επιστροφές εισιτηρίων και πλαστά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες», κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι η εισιτηριοδιαφυγή.


«Ήταν το ένα κόλπο που γινόταν αρκετά χρόνια. Υπήρχε εργοστάσιο που τύπωνε πλαστά εισιτήρια και κανονικά εισιτήρια με διπλό αριθμό και ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει να τυπώνει τα εισιτήρια για το μετρό», κατήγγειλε ο υπουργός Υποδομών προσθέτοντας ότι απολύθηκαν οι τρεις υπάλληλοι που συμμετείχαν στο εν λόγω κύκλωμα.

Απολύθηκαν οι τρεις υπάλληλοι που συμμετείχαν στο κύκλωμα με τα πλαστά εισιτήρια του μετρό από το οποίο η ζημία έφτασε τα 1.152.000 ευρώ υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα κυκλώματα συμμετείχε ακόμη και η εταιρεία που τύπωνε τα εισιτήρια. Ο Χρ.Σπίρτζης τόνισε ότι τα κυκλώματα στις αστικές συγκοινωνίες είχαν εντοπιστεί από το 2012, αλλά δεν γινόταν τίποτα.

«Δυστυχώς δεν ήταν μόνο αυτό στο μετρό. Ήταν το ένα κόλπο και δεν ήταν για το 2015 που βρέθηκε, γιατί γινόταν αρκετά χρόνια. Το δεύτερο ήταν ότι υπήρχε εργοστάσιο που τύπωνε πλαστά εισιτήρια και κανονικά εισιτήρια με διπλό αριθμό και ήταν από την εταιρεία που είχε αναλάβει να τυπώνει τα εισιτήρια», κατήγγειλε ο υπουργός Υποδομών.

«Λέτε ποιοι έχουν την ευθύνη», είπε ο υπουργός Υποδομών στον ερωτώντα βουλευτή του Ποταμιού Γώργο Αμυρά και συνέχισε: «οι τρεις υπάλληλοι έχουν ήδη απολυθεί και η έρευνα συνεχίζεται. Υπάρχουν δύο εκθέσεις εσωτερικού ελέγχου, η μία είναι του 2012 και η άλλη Μάρτιο του 2014 που διαπιστώνουν ελλείψεις και το πρόβλημα. Αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Από το 2012 είχε ξεκινήσει αυτή η ιστορία και δεν γινόταν τίποτα».

«Η ζημία είναι 1.152.000 ευρώ για την συγκεκριμένη περίπτωση και δεν είναι σε όλους τους σταθμούς, και σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του μετρό», τόνισε ο ίδιος.

«Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα είναι μεγάλη ανάσα για τα οικονομικά. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χάνονταν από τέτοια κυκλώματα και από τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων. Ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει αν αυτά τα κυκλώματα είχαν σχέση μεταξύ τους», επεσήμανε ο Χρ.Σπίρτζης.

«Τα κυκλώματα έχουν κοστίσει πολύ περισσότερος στις αστικές συγκοινωνίες απ’ ότι οι εισιτηριοδιαφυγές », δήλωσε ο Χρ.Σπίρτζης και επεσήμανε ότι «η εισιτηριοδιαφυγή είναι ένα μεγάλο θέμα. Από την ώρα που οι άνεργοι και τα ΑΜΕΑ δεν πληρώνουν εισιτήριο είναι ζήτημα κοινωνικής συνείδησης το ποιος δεν χτυπά εισιτήριο».

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο ο Χρ.Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει θέμα με τα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό που γινόταν από ιδιωτικούς φορείς, να πωλούνται τα προσωπικά δεδομένα ή να έχουμε εμείς γνώση αυτών».

Πηγή: aftodioikisi.gr