Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στο «ίδιο τραπέζι» κάθισαν ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ – ΓΑΙΑΟΣΕ – ΠΟΣ για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου.

Σχεδόν 3 ώρες διήρκησε η συνάντηση των διοικήσεων ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία διεξήχθη, κατόπιν πρωτοβουλίας και παρουσίας των εργαζομένων (ΠΟΣ), ύστερα από τα όσα (τραγελαφικά) συνέβησαν χθες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με τις απανωτές βλάβες στις μηχανές και την απίστευτη ταλαιπωρία επιβατών.

Στην συνάντηση αναδείχτηκε η ανάγκη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιρειών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συμβάντων.

Όλες οι πλευρές αναγνώρισαν ελλείψεις σε προσωπικό και τροχαίο υλικό, την ανάγκη βελτιστοποίησης της υποδομής, αλλά και το πλήγμα που δέχτηκε ο σιδηρόδρομος.

«Είναι η πρώτη φορά στη μακρά ιστορία του σιδηροδρόμου που ουσιαστικά παύει η λειτουργία του, καθώς σε πιο δύσκολους και βαρείς χειμώνες στο παρελθόν, αποτελούσε την πλέον αξιόπιστη πολλές φορές και μοναδική λύση, για το επιβατικό κοινό.

Οι διαχρονικές πολιτικές απαξίωσης και κατακερματισμού του σιδηροδρόμου από όλες τις κυβερνήσεις, με στόχο την πώλησή του, το μόνο που κατάφεραν είναι να διαλύσουν το σιδηρόδρομο», ανέφεραν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: metaforespress.gr