Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Εκχιονισμός γραμμής Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου με χιονοδιώκτες του Μηχ/σίου Αλεξ/πολης.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το χιονισμένο Έβρο.
Εμφάνιση 2017-01-12  Giannis1.jpg


Την άλλη Ελλάδα με τα χιόνια και πως αυτά τα αντιμετωπίζονται μας υπενθυμίζει φίλος αναγνώστης από το Έβρο.

Σε σχετικό σημείωμα του ο φίλος αναγνώστης αναφέρει:

«Τα βιντεάκια που σας στέλνω είναι μέσα στο Facebook , κατά σύμπτωση είναι τραβηγμένα στο ίδιο σημείο στο χωριό Πύθιο του Ν. Έβρου και στην διαδρομή μεταξύ των Σιδηροδρομικών Σταθμών Πυθίου και Νέας Ορεστιάδας με τον τελευταίο χιόνια και οι φωτογραφίες από τον φίλο Γιάννη στον Κεντρικό Σταθμό Αλεξ/πολης.

Εμφάνιση 2017-01-12 Giannis2.jpg

Το 1ο βιντεάκι είναι του Ζήση Χατζή και πάρθηκε από εξωτερικό χώρο ενώ το 2ο είναι από εν ενεργεία συνάδελφο Κλειδούχο τον Παντελή Μαύρο μέσα από Δ/Η ADtranz.

Εμφάνιση 2017-01-12 Giannis4.jpg

Οι 2 χιονοδιώκτες υπάρχουν στο Μηχ/σιο της Αλεξ/πολης από το Νοέμβριο του 2007 και είναι κατασκευασμένοι πάνω σε αντίστοιχο υπάρχον " μαχαίρι " των Βουλγάρικων Σιδηροδρόμων ( BDZ ) με έδρα το Δημητροβγκραντ. 


Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες για να κατασκευασθεί και να υπάρχει κάτι ανάλογο και στο Μ.Α. ξεκίνησαν μετά τον εγκλωβισμό της αμαξοστοχίας στην Στάση Πετράδες ( μεταξύ των Σ.Σ. Πυθίου - Διδυμοτείχου ) τον Δεκέμβριο του 2001. 
Εμφάνιση 2017-01-12 Giannis5.jpg
Τελικώς μετά από συμμετοχή του Μηχ/σιου Αλεξ/πολης - Εργοστασίου Θεσ/νίκης - Εργοστασίου Πειραιά και την συναίνεση της Διοίκησης ως και αφανών Σιδηροδρομικών σε " εύλογο χρονικό διάστημα " το αποτέλεσμα νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα στα βιντεάκια και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα βίντεο εκχιονισμού γραμμών στο εξωτερικό. 
Νομίζω και μόνο η δημοσιότητα μέσω της ανάρτησή σας στο blog θα είναι η ανταμοιβή όσων προσπάθησαν και εργάσθηκαν γι' αυτές τις κατασκευές ώστε να μην αποκλεισθεί ο Νομός Έβρου από συγκοινωνία και να συμβεί το ανάλογο της κεντρικής Ελλάδας με επιβάτες να διαμαρτύρονται και να διασύρεται ο Σιδηρόδρομος».

Διρδίρης Νικόλαος – Ευθύμιος
Συνταξιούχος Υπαρχιμηχανικός ΤΕ
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικόλαο Διρδίρη για την αποστολή του εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέματος.
Δείτε τα βίντεο