Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. Με ΕΔΕ προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του.

Με τη διενέργεια «κατεπείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της για τις ακυρώσεις των σιδηροδρομικών δρομολογίων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών. Με έγγραφό του προς τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (εταιρεία συντήρησης σιδηροδρομικού υλικού), ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης ζητά τη «διερεύνηση» πειθαρχικών, αλλά και πιθανών ποινικών ευθυνών για τα όσα συνέβησαν.

Υπενθυμίζουμε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας δύο αμαξοστοιχίες που έκαναν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα ακινητοποιήθηκαν στον Δομοκό και τη Λάρισα λόγω βλαβών που προκλήθηκε στις μηχανές, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Αποτέλεσμα ήταν οι επιβάτες να βρεθούν εν μέσω ψύχους στην αναμονή για αλλαγή μηχανών στις αμαξοστοιχίες, για τρεις και για έξι ώρες, αντίστοιχα.

Χτες, ο Χρ. Σπίρτζης απέδωσε το πρόβλημα σε τεχνικά προβλήματα, στον κακό προγραμματισμό των δρομολογίων, αλλά και σε προβλήματα συντήρησης του τροχαίου υλικού. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες όπως είπε «έσπασαν τον ΟΣΕ σε πέντε εταιρείες, με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ», σημειώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον σχεδιασμό αυτό αφού υπάρχει «δέσμευση που έχει η χώρα...».


Πηγή: rizospastis.gr