Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΓΟΣΕ. Επιθεωρήσεις και Επισκέψεις στην Πάτρα.

Χθες ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Δουκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Θάνος Βούρδας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστας Πετράκης επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του έργου της βελτίωσης των σταθμών και της γραμμής από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα.
Με το έργο αυτό που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα δοθεί, εντός του 2017, η δυνατότητα να επεκταθεί ο προαστιακός έως την Κάτω Αχαΐα.
Στη συνεχεία ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νίκο Κοντοέ, προχώρησαν σε επιτόπια επιθεώρηση των περιοχών από τις οποίες εξετάζεται η διέλευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής προκειμένου αυτή να εξυπηρετεί και το νέο Λιμάνι της πόλης.
Ακολούθως υπήρξε συμμετοχή στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στον Ο.Λ.ΠΑ., στο Δήμο Πατρέων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Δέδε.
Στις συσκέψεις κατατεθήκαν από τον Υπουργό τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την όδευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής από την πόλη της Πάτρας, οι οποίες τίθενται σε διαβούλευση και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καθοριστεί νέα κοινή συνάντηση για να συζητηθούν αναλυτικά και να οδηγηθούμε στην τελική λύση.
Η ΕΡΓΟΣΕ δεσμεύτηκε, όλο αυτό το μεσοδιάστημα, να παράσχει όλα τα στοιχεία που θα της ζητηθούν και να βοηθήσει τους φορείς στην επεξήγηση των τριών προτάσεων.