Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ενστάσεις για την πλήρωση θέσεων ΔΙΚΑΜ και προϊσταμένου Εκπαίδευση από τους Συλλόγους Μηχανικών του ΟΣΕ.

Με κοινή ανακοίνωση τους οι Σύλλογοι, Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ και Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΟΣΕ εκφράζουν
την αντίθεση τους στην διαδικασία πλήρωσης θέσεων τόσο στην Διεύθυνση της ΔΙΚΑΜ όσο και στην θέση Προϊσταμένου στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση τους οι διοικήσεις των Συλλόγων επισημαίνουν: 



Προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την Προκήρυξη θέσεως Προϊσταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας (ΔΙΚΑΜ). 

«Πρόσφατα η Εταιρεία σας προχώρησε στην τροποποίηση του ενιαίου Προσοντολογίου περιγραφής των θέσεων εργασίας των στελεχών (Προϊσταμένων Διευθύνσεων, Υπηρεσιών και Τμημάτων) της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. βάσει του οποίου έγινε η προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων που προκύπτουν από το νέο Οργανόγραμμα. 

Πέραν των αντιρρήσεών μας ως προς την ακολουθούμενη διαδικασία, οι οποίες εκφράζονται μέσα από τα σχετικά έγγραφα που σας έχει αποστείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι για την πλήρωση της θέσης του Προϊσταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας (ΔΙΚΑΜ) η διατύπωση των τυπικών προσόντων είναι φωτογραφική για συγκεκριμένο κλάδο αποκλείοντας συναδέλφους Μηχανικούς, με πολυετή εμπειρία τόσο στην Εταιρεία όσο και σε θέσεις ευθύνης και με πρόσθετα τυπικά προσόντα. 

Κατόπιν αυτών, για την τήρηση της νομιμότητας, σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση πλήρωσης της θέσεως Προϊσταμένου Κεντρικής Υπηρεσίας (ΔΙΚΑΜ) και να την επαναπροκηρύξετε με διόρθωση του σχετικού Προσοντολογίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Μελών μας». 


Προς την διοίκηση του ΟΣΕ για την Προκήρυξη θέσεως Προϊσταμένου Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. 

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι προς κρίση για επιλογή δύναται να συμμετέχει «...το τακτικό προσωπικό της εταιρίας και κάθε τρίτο πρόσωπο...». Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στελέχωσης της Εταιρείας από τρίτους και αμφισβητούνται ευθέως οι δυνατότητες, η τεχνογνωσία και η επιστημονική επάρκεια των στελεχών του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και ιδιαίτερα των Μηχανικών, οι οποίοι όπως γνωρίζετε διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την στελέχωση της θέσης του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
«Πληροφορηθήκαμε πως με την υπ’ αριθμόν 213320/21-12-2016 απόφασή σας (εν μέσω των εορτών) προκηρύξατε την πλήρωση της οργανικής θέσης του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και περιγράψατε τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι για την κατάληψή της. 

Για τον λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή σας και σας καλούμε να την ανακαλέσετε, αφαιρώντας από την προκήρυξη τον όρο συμμετοχής «τρίτων προσώπων». 

Σας διαβεβαιώνουμε, από τις πληροφορίες που συλλέξαμε ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την θέση αυτή άξιων συναδέλφων μας. Σας παρέχεται επομένως η δυνατότητα να επιλέξετε τον ικανότερο μεταξύ αυτών που υπηρετούν στον Σιδηρόδρομο, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αξιοποίηση του άξιου δυναμικού του οργανισμού, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα απόρριψης κάθε ιδέας εκχώρησης αρμοδιοτήτων και εργασιών σε τρίτους και πως ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ διαθέτει γνώση, εμπειρία, επιστημονική επάρκεια, κατάρτιση και ικανά Στελέχη να προάγουν το έργο και τις επιδιώξεις του σε όλα τα επίπεδα». 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΣΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Δημήτριος Τζιβάρας                          Χρ. Οικονόμου

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΣΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος Κόνδυλας                                       Αλέξανδρος Μπουρίκας