Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Συγκινητικές στιγμές…


Όμορφες, ανθρώπινες στιγμές έζησαν χθες όσοι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί μπόρεσαν και παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών βορείου Ελλάδος « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Στο αντάμωμα αυτό είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν οι παλιότεροι , να ανταλλάξουν ευχές και να θυμηθούν στιγμές από τον εργασιακό τους βίο, αλλά να γνωρίσουν και τους νεότερους συνταξιούχους. 

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και στο μπαρ του ξενοδοχείου είχαν σχηματιστεί ομάδες συνταξιούχων οι οποίοι πίνοντας τον καφέ τους, αναπολούσαν τα χρόνια που πέρασαν στον σιδηρόδρομο.

«Είχα να δω συνάδελφο μου παραπάνω από 20 χρόνια. Τον είδα, χάρηκα και συγκινήθηκα πολύ. Τέτοιες εκδηλώσεις μας φέρνουν κοντά στους συναδέλφους μας» μας είπε συνταξιούχος σιδηροδρομικός. 

Εκείνοι που οι ιστορίες τους είναι ατελείωτες είναι το προσωπικό αμαξοστοιχιών και οι μηχανοδηγοί, που αναφερόμενοι στα συμβάντα που συνάντησαν εργαζόμενοι στα τραίνα, σε κάνουν πότε να γελάς και πότε να θλίβεσαι. Πως άλλωστε να μην έχουν αναφορές σε συμβάντα αφού ολάκερος ο εργασιακός τους βίος ήταν μια συνεχόμενη ψυχοφθόρα πορεία με πολλά απρόοπτα…

Να είμαστε καλά και να ανταμώσουμε και του χρόνου.

Χρήστος Γιαννακίδης