Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Δεν είναι έτοιμη η κυβέρνηση με νέο σχέδιο.

Ο κ. Στεφανίδης εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν είναι έτοιμη με νέο σχέδιο που προτίθεται να φέρει»

«Ο Οργανισμός εφαρμόζει τους νόμους και τις συμβάσεις που έχει υπογράψει. Σέβεται την υπογραφή που έχει βάλει με το δημόσιο» σημείωσε μιλώντας στο ‘Πρακτορείο FM 104,9’ o πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ενώ αναφερόμενος στο μεταφορικό έργο που έχει συμφωνήσει πως θα εκτελεί για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ο Οργανισμός τόνισε πως σήμερα υπάρχει «μια εν ισχύ σύμβαση» και πως «πάσα διαφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ επιλύεται από το διαιτητικό δικαστήριο»
Ο κ. Στεφανίδης εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν είναι έτοιμη με νέο σχέδιο που προτίθεται να φέρει» ενώ δήλωσε ανενημέρωτος για πιθανές εξελίξεις στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη: «Δεν έχουμε πληροφόρηση αν υπάρχει σχέδιο ή δεν υπάρχει».
Για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και ενδεχόμενο διαγωνισμό, τόνισε πως «εμείς είμαστε έτοιμοι (για) το πώς θα συλλειτουργήσει ΟΑΣΘ και Μετρό».
«Το 2019 απελευθερώνονται οι συγκοινωνίες» και ο Οργανισμός «αν παραμένει ως Οργανισμός, θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό». «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε και οι φθηνότεροι», δήλωσε ο κ Στεφανίδης στο ‘Πρακτορείο FM 104,9’.
Ο κ. Στεφανίδης εξέφρασε τις ενστάσεις του ΟΑΣΘ που «απουσιάζει από συζητήσεις και συναντήσεις παρά το ότι το ζητάει επιμόνως» ενώ ανέφερε πως δεν έχει συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό: «κάθε φορά που επικοινωνούσα με τον Υπουργό του υπενθύμιζα το υπό εκκρεμότητα ραντεβού μας», δήλωσε και άσκησε κριτική για τις πρόσφατες δηλώσεις επί του θέματος που είδαν το φως της δημοσιότητας: «Ανακατεύονται άνθρωποι σε κυβερνητικό επίπεδο που δεν έχουν καμία σχέση με τις συγκοινωνίες», ανέφερε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το επιθετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα και τις απαιτήσεις του επιβατικού κοινού για να υπάρξει συνεργασία, συναίνεση και λύση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν για τη συλειτουργία από το 2020 και μετά περισσότερων του ενός μέσων μεταφοράς στον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης ο κ. Στεφανίδης ανέφερε υπάρχει θέση του ΟΑΣΘ.
«Έχουμε μελέτη το πώς θα συλειτουργήσουμε, την εφαρμογή του ενιαίου εισιτηρίου», σημείωσε, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9’, για να καταλήξει πως ο ΟΑΣΘ επιθυμεί να υπάρξει συνεννόηση από τα εμπλεκόμενα μέρη: «Είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Θέλω να συζητήσω εποικοδομητικά με αυτόν μου αναθέτει τη δουλειά, το δημόσιο».

Συντάκτης: Κάτια Νταβράνη
Πηγή: newreport.gr