Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Να γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλήθηκε μόνο για 45 εκατ. ευρώ.

Αρκετοί γνωρίζουν πως το ακριβοπληρωμένο έργο της Ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2001, ακόμα κατασκευάζεται… Και πως από το εξίσου ακριβοπληρωμένο τροχαίο υλικό του ΟΣΕ, που σκουριάζει ανά την Ελλάδα υπό την «εποπτεία» της ΓΑΙΑΟΣΕ, λειτουργούν σήμερα κανονικά «μόνο 15 – 16 ντιζελομηχανές στα επιβατικά τρένα»!

Φανταστείτε, όμως, την εικόνα ολόκληρης αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σταματάει σε σταθμό της επαρχίας ώστε να πάνε κάποιοι επιβάτες «προς νερού τους»! Επειδή οι τουαλέτες της αμαξοστοιχίας δεν λειτουργούν! Ούτε σε κινηματογραφική κωμωδία δεν θα μπορούσε κάποιος να συμπεριλάβει μια τέτοια σκηνή!

Αυτή την εικόνα μεταφέρουν, όμως, μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού (ΠΕΠ) ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι στα μαχαίρια με την απερχόμενη διοίκηση της εταιρείας. Γράφουμε «απερχόμενη» γιατί την προηγούμενη εβδομάδα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλήθηκε, έναντι 45 εκατ. ευρώ, στην ιταλική FS.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ορισμένοι από τους υπευθύνους της σημερινής κατάντιας του ελληνικού σιδηροδρόμου βγήκαν εσχάτως από το καβούκι τους...

Με το βλέμμα στους Ιταλούς εξαγγέλλουν μάλιστα και επενδύσεις! Οσο για το υπουργείο Υποδομών, ετοιμάζεται να διεκδικήσει μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ νέα άδεια σιδηροδρομικών μεταφορών ώστε να υπάρχει, για καλό και για κακό, ένας δημόσιος φορέας.

Πηγή: euro2day.gr