Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Oι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, που ακόμη είναι στο «περίμενε» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επεκτείνονται στη Ν. Αφρική.

Εξαιρετικά εξωστρεφείς αναδεικνύονται οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι ή αλλιώς, ο όμιλος της FS Italiane που, οσονούπω, θα αποτελέσει το νέο ιδιοκτήτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.




Στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας του στο εξωτερικό, ο όμιλος της FS ανακοίνωσε ότι συνέστησε κοινοπρακτικό σχήμα για τον σχεδιασμό, την εκμετάλλευση και τη διαχείριση του νέου εμπορευματικού σταθμού του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η κοινοπραξία αποτελείται από την FS και δυο άλλους αφρικανούς εταίρους, την Southern Palace, η οποία δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και τηνMakoya, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των σιδηροδρομικών logistics.
Εάν η πρόταση της κοινοπραξίας κριθεί ικανοποιητική, τότε θα αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του σταθμού για 20 χρόνια.
Γενικότερα, η Νότια Αφρική «τρέχει» ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανακατασκευής και αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, αλλά και ενίσχυσης του κρατικού σιδηροδρομικού παρόχου, της Transnet. 
Στο πλαίσιο αυτό, η FS, έχοντας ως συνέταιρο στην Αφρική την Southern Palace, στοχεύει στην απόκτηση έργων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, της ανακατασκευής σταθμών, της διαχείρισης κέντρων logistics, κτλ.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της FS Italiane, ο οποίος έχει εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον και για την ΕΕΣΣΤΥ, πρόκειται να αποκτήσει το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατ.


Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη
Πηγή: metaforespress.gr