Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ρύθμιση κυκλοφορίας αμαξοστοιχιών με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σημαντικό εργαλείο στα χέρια των υπαλλήλων των σιδηροδρομικών σταθμών, για την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, αποτελούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ρύθμισης της κυκλοφορίας, παρέχοντας όχι μόνο γρήγορη διεκπεραίωση του κυκλοφοριακού τους έργου αλλά το σημαντικότερο παρέχοντας ασφαλή κυκλοφορία. 

Μέσα από τους ηλεκτρονικούς πίνακες τηλεδιοίκησης, ο υπάλληλος τους σταθμού έχει την δυνατότητα να χαράξει την πορεία και την κατεύθυνση της αμαξοστοιχίας.
«Ο ηλεκτρονικός πίνακας του σταθμούς μας καλύπτει όλες τις υπάρχουσες γραμμές κυκλοφορίας εντός του σιδηροδρομικού σταθμού και μας βοηθά στη γρήγορη και ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών» μας είπε η σταθμάρχης του σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης κ. Ειρήνη Μπίνου.

Η εγκατάσταση νέων τεχνολογιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας στην κυκλοφορία των τραίνων κάτι που είναι το πρώτο μέλημα όσων ασχολούνται με το αντικείμενο της κυκλοφορίας. 
Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαχείριση κυκλοφορία των τρένων άπτεται της ασφάλειας της μεταφοράς και ως εκ τούτου οι διαχειριστές των σταθμών αυτών χρειάζεται να διαθέτουν και διαθέτουν, ειδικά προσόντα και ικανότητες ώστε να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.


"Σιδηροδρομικά Νέα"