Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.

Νέα 24ωρη απεργία μετά τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη εκατοντάδες εργαζόμενοι στη σιδηροδρομική εταιρεία «Southern Rail» στη νότια Αγγλία, διεκδικώντας την ικανοποίηση εργασιακών αιτημάτων και τη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών.
Η εξέλιξη δρομολογήθηκε μετά από το νέο ναυάγιο της πολύωρης διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε εκπροσώπους της εταιρείας και των συνδικάτων ASLEF και Southern, τα οποία αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και τις επόμενες βδομάδες. Όπως ανακοινώθηκε, νέες 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 τρέχοντος μηνός και την Τρίτη 20 Δεκέμβρη. Θα επαναληφθούν το Σάββατο 31 Δεκέμβρη έως τις 2 Γενάρη και τη Δευτέρα 9 Γενάρη έως τις 14 του ίδιου μήνα.

Ο Νικ Μπράουν, εκπρόσωπος της εργοδοσίας, προσπάθησε να αμαυρώσει τον αγώνα των συνδικάτων, λέγοντας πως η απεργία «δεν είναι απαραίτητη, ούτε στηρίζεται σε σοβαρούς λόγους». Ισχυρίστηκε πως νοιάζεται τάχα για την «ταλαιπωρία» των εκατοντάδων χιλιάδων Λονδρέζων που χρησιμοποιούν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, υποστηρίζοντας πως οι απεργίες προκαλούν «χάος και σοβαρά προβλήματα». Κατηγόρησε έτσι τα συνδικάτα για «εκβιασμό».

Πηγή: 902.gr