Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο σταθμό μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την Παγκόσμια ΗμέραΜε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετέχει ενεργά στην ξεχωριστή αυτή ημέρα, επιθυμώντας με τον τρόπο αυτό να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που προσφέρουν ανεκτίμητο έργο προς το κοινωνικό σύνολο, συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος.
Ειδικότερα, από τις 3 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (Σάββατο & Κυριακή) και από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. (Δευτέρα), στελέχη και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των τριών Τομέων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών) θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στον σταθμό μετρό «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», προκειμένου να προβάλουν και να αναδείξουν την αξία της εθελοντικής και αλληλέγγυας προσφοράς, αλλά και να στείλουν την ίδια στιγμή ένα ισχυρό μήνυμα αφύπνισης, με στόχο την κινητοποίηση και την ενεργότερη συμμετοχή καθενός από εμάς ξεχωριστά σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας μας, με αδιάλειπτη κοινωνική παρουσία και δράση 140 ετών, προσκαλεί τους πολίτες να επισκεφθούν τον σταθμό μετρό του Συντάγματος, αγκαλιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Πηγή: ert.gr