Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ελβετία: Οδοιπορικό στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης. Δείτε εικόνες.

Η Ελβετία είναι μία μαγευτική χώρα που αξίζει να δει κάποιος από κοντά έστω και για μια φορά. Πανέμορφη, γεμάτη ειδυλλιακά τοπία που σε ταξιδεύουν, μία χώρα που «δένει» τέλεια τη φύση με το αστικό τοπίο και την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, σαν κάποιος να βρήκε το μυστικό της ευτυχίας και να το μοιράστηκε μόνο με τους Ελβετούς.

Υπόδειγμα καλής οργάνωσης, αφού τα πάντα λειτουργούν σαν τα περίφημα ελβετικά ρολόγια. Έτσι, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες, μπορούν να οργανώσουν με ακρίβεια δευτερολέπτου τις περιπλανήσεις τους.

Προσγειωθήκαμε στη Ζυρίχη, έπειτα από δυόμισι ώρες μίας ξεκούραστης και άνετης πτήσης με τη Swiss.

Από το αεροδρόμιο της πόλης πήραμε το τρένο για το Ιντερλάκεν και από εκεί ξεκινήσαμε για μία από τις κορυφαίες επιλογές: Μία μονοήμερη εκδρομή στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης, στον ορεινό όγκο του Jungfraujoch, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.454 μέτρων.
Το «Top of Europe», όπως ονομάζεται, θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές τρένου μέχρι τον τελικό προορισμό. Ωστόσο, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελβετίας, που περνάει μέσα από απότομες πλαγιές και καταρράκτες είναι, χωρίς υπερβολή, ένα από τα πιο εύχρηστα μέσα μεταφοράς της Ευρώπης και κάνει «παιχνίδι» τη ζωή του ταξιδιώτη: Συνέπεια στα δρομολόγια, μηδενικές καθυστερήσεις και ασυναγώνιστη άνεση και εξυπηρέτηση.
Η διαδρομή προς το Jungfraujoch ξεπερνά τη φαντασία και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό. Μικρά, ανεξερεύνητα χωριά της ελβετικής επαρχίας, καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, χιονισμένες, απόκρημνες πλαγιές και ομίχλη που δημιουργεί ένα απόκοσμο τοπίο.


Στην ίδια διαδρομή θα συναντήσετε και το χωριό Wengen, ένα κλασικό ελβετικό θέρετρο στις Άλπεις. Σαλέ και περίφημα τοπικά εδέσματα είναι ότι λαχταρά ο επισκέπτης που θέλει να απολαύσει την υπέροχη χιονισμένη θέα.




Τα τελευταία περίπου 40 λεπτά της διαδρομής το τρένο μπαίνει στις σήραγγες που περνούν μέσα από τα βουνά των Άλπεων. Υπάρχει μόνο μία στάση όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα και να τραβήξει φωτογραφίες.


Κι έπειτα η μαγεία: Σε υψόμετρο 3.454 μέτρων η θέα σαγηνεύει από το μπαλκόνι του Jungfraujoch και το μάτι «ταξιδεύει» ελεύθερα προς κάθε γωνιά των χιονισμένων Άλπεων.


Στο Ice Palace του υψηλότερου σιδηροδρομικού σταθμού στην Ευρώπη μπορείτε να περπατήσετε πάνω στον πάγο, με ιδιαίτερη προσοχή...


Τελευταία στάση της εκδρομής ήταν ο ειδικά διαμορφωμένος και αυστηρά οριοθετημένος χώρος στον οποίο μπορείς να αφήσεις το αποτύπωμά σου πάνω στο χιόνι στις Άλπεις!



Πηγή: newsbeast.gr