Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γαλλία: Μετανάστες έχουν στήσει εκατοντάδες σκηνές στη γαλλική πρωτεύουσα από τον σταθμό του Στάλινγκραντ έως και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord!

Η ζούγκλα του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην περιοχή Στάλινγκραντ, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού από το Καλαί και έστησαν τις σκηνές τους και πρόχειρα παραπήγματα για να περάσουν το βράδυ.

Οι 1.000 αυτοί πρόσφυγες και μετανάστες -που αρνήθηκαν να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας- προστέθηκαν στα 2.000 άτομα που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και έχουν μετατρέψει ολόκληρες γειτονιές σε μια νέα «ζούγκλα» όπου δεν καταφθάνουν μόνο πρόσφυγες και μετανάστες από το Καλαί, αλλά και από ολόκληρη την Ευρώπη.
Το Παρίσι βρίσκεται σχετικά κοντά στο Καλαί -ούτε 2 ώρες- και μόλις 3 ώρες από τον τελικό προορισμό όλων αυτών των ανθρώπων που είναι η Μεγάλη Βρετανία.
par8
Η περιοχή όπου έχει στηθεί ο νέος καταυλισμός είναι πολυσύχναστη: ξεκινά από την έξοδο του μετρό Στάλινγκραντ και φθάνει μέχρι τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς Gare de l’Est και Gare du Nord! Εκτός από τις εκατοντάδες σκηνές και τα πρόχειρα παραπήγματα απίστευτες είναι και οι εικόνες στην καρδιά του Παρισιού, με τις απλωμένες μπουγάδες, τα πηγαδάκια των προσφύγων και μεταναστών και τα συσσίτια που μοιράζουν σταθμευμένα οχήματα ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, από την άλλη, εκφράζουν δυσφορία, λέγοντας αρκετοί εξ αυτών ότι έχουν φθάσει στα όρια τους.


Πηγή: star.gr