Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τουρκία: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σιδηροδρομικού σταθμού της Άγκυρας.

το σταθμό τρένων υψηλής ταχύτητας της Άγκυρας είναι κάτι περισσότερο από μια στάση με το τρένο και θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις που κυμαίνονται από ένα ξενοδοχείο σε εστιατόρια και καφετέριες.

Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σιδηροδρομικού σταθμού υψηλών ταχυτήτων στην τουρκική πρωτεύουσα την Άγκυρα. Τα μέσα επικοινωνίας κάνουν λόγο για μεγάλο κατασκευαστικό επίτευγμα στον τομέα των μεταφορών.
Ο σταθμός της Άγκυρας , που θα παρέχει υπηρεσίες σε 50.000 άτομα ανά ημέρα, ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλους σταθμούς για την πολύ-λειτουργική αρχιτεκτονική του. Περιλαμβάνει μεγάλους εμπορικούς χώρους για καταστήματα, πολυκαταστήματα, μια σειρά από εστιατόρια, καφετέριες, σινεμά και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 134 δωμάτια, δώδεκα χώρους γραφείων και χώρο στάθμευσης για 1.910 οχήματα. 
Ο σταθμός θα συνδεθεί άμεσα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως ένα προαστιακό σιδηροδρομικό σύστημα και το μετρό. 
Ο σταθμός έχει ένα κλειστό χώρο 194.460 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από οκτώ ορόφους, συμπεριλαμβανομένων των υπογείων, τρεις πλατφόρμες και έξι γραμμές υψηλής ταχύτητας . 

Επιμέλεια: "Σ.Ν."
Πηγή: dailysabah.com