Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο φέρνει αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους.

Αυξήσεις μισθών στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς (Ηλεκτρικός , Αττικό Μετρό και η ΤΡΑΜ), υπόσχεται η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών εφόσον τα έσοδα αυξηθούν το 2017 από το ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2017 σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και ηλεκτρικό. Αρχικά το κόστος θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και 40 λεπτά, αλλά στόχος είναι σταδιακά οι επιβάτες να πληρώνουν λιγότερο, εάν διανύουν μικρές αποστάσεις. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα γεμίζει με μονάδες μέσω ειδικών μηχανημάτων ή του διαδικτύου.

Η κάρτα αυτή θα είναι προσωποποιημένη και θα φορτώνεται με ένα ποσό με πολλούς τρόπους (με πιστωτικές κάρτες, από το διαδίκτυο, στα γκισέ κ.ά.). Αυτό το ποσό θα μειώνεται κάθε φορά που θα την περνάει ο επιβάτης μπροστά από ένα ειδικό ακυρωτικό μηχάνημα μέσα στο λεωφορείο, το τρόλεϊ και το τραμ ή από τις ειδικές πύλες εισόδου- εξόδου που θα υπάρχουν στο μετρό και τον ηλεκτρικό. Εκτός από την κάρτα θα εκδοθούν και ειδικά «χάρτινα» εισιτήρια, τα οποία θα ενσωματώνουν ένα μικρό κύκλωμα και θα λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο όπως η κάρτα».

Να σημειωθεί ότι στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση αυτοκτονίας ή απόπειρα αυτοκτονίας επιβάτη, το εμπλεκόμενο προσωπικό κατά την στιγμή του ατυχήματος (οδηγοί συρμών) λαμβάνει ειδική άδεια μετ’ αποδοχών εννέα εργάσιμων ημερών. 

Επίσης προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ ποσού ύψους 700 ευρώ για την γέννηση του πρώτου παιδιού, 900 ευρώ για το δεύτερο και 1.300 για το τρίτο, ενώ στους εργαζόμενους που κάνουν χρήση υπηρεσιών βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμούς μέχρι της ηλικίας των 6,5 ετών καταβάλλεται μηνιαίως μέχρι το ποσό των 340 ευρώ ανά τέκνο.

Συντάκτης: Ελένη Μπότα
Πηγή: insider.gr